Yawning Man & Sloanwall u Vintageu

SRIJEDA 18.10.2023 | VIB, Zagreb ///
U srijedu 18/10 Regular John još jednom dovodi stoner pionire Yawnin Man uz podršku domaćeg Sloanwalla.
Yawnin Man se u svom zvuku kreću između psihodeličnog rocka, jazza, hard rocka, folka, korijenskog punka pa do world glazbe i eksperimentale. Band je osnovan 1986. godine u južnom dijelu kalifornijske pustinje. Zvuk koji ih obilježava baš kao i atmosfera koja obavija njihove pjesme povučeni su još iz dana dugih i znojnih jam sessiona iz garaže zajedničke kuće u Coachella Valleyju.

VIDEO:

Yawning Man originalno su osnovala četvorica prijatelja iz djetinjstva Gary Arce, Mario Lallli, Alfredo Hernandez i Larry Lalli. Naši junaci iz kalifornijske pustinje do sada su objavili desetak studijskih albuma i EP-jeva te nekoliko live albuma baš kao što su unazad 15-ak godina svirali turneje diljem Europe i Sjeverne Amerike. Uglavnom, volite li emotivnu i filmsku, melankoličnu i malo tešku, u isto vrijeme odličnu za vožnju sa spuštenim prozorima i vjetrom u kosi te sanjarsku glazbu, onda je koncert grupe Yawning Man nešto što bi trebali ubaciti u svoju kalendar.

yawningman.com
facebook.com/yawningmanofficial

SLOANWALL
Sloanwall su zagrebački groove/stoner ekiparci. Osnovani su 2014. godine izbacili su dva EP-a “Dawn of Mind” 2016. i “Vol. II” 2018. te ovogodišnji full album “Elephantry”. Svirali su uz Sasquatch, Nightstalker, Godsleep, Deaf Radio, Mars Red Sky, Dopelord …

https://sloanwall.bandcamp.com/album/elephantry

Karte: 12.00 € / 16.00 € | Prodaja: DOS (Tratinska 34) / Grif & VIB (Savska 160)

FB event: https://www.facebook.com/events/106762945786379/