Zaum: inovativni doomeri u Vintageu

25.10.2017. Vintage Industrial Bar, Zagreb ///
U Savsku 160 stižu kanadski doomeri ZAUM koji cijeli heavy moment podebljavaju elektronikom i instrumentima poput sitara, a njima će se priključiti Šveđani FIREBREATHER nastao na temelju švedskih sludge titana Galvano

FB EVENT

ZAUM
Duo doomera koji se glazbom manifestiraju kao otvor koji gleda prema mračnim istinama starih civilizacija, porijeklom su iz New Brunswicka (Kanada). Odličan doom bend koji čak i vokalno kombinira melodično i mračno, a ne libe se ubaciti niti elemente mongolskog ‘pjevanja grlom’ poput real-life didgeridooa. Ritam sekcija je nadograđena syntovima i sitarom, a kroz svoju glazbu istražuju astralne i psihodelične postojeće ili ne elemente u javi i snu.

Prvi album ‘Oracles’ izdali su lipnju 2014. godine, a po izlasku ga je 100-tinjak europskih glazbenih kritičara revidiralo i postavilo dosta visoko. Iza njih je preko 125 koncerata u samo godinu i pol, od kako postoje, a bili su i predgrupa velikanima Pentagramu.
FB: www.facebook.com/zaumn/

FIREBREATHER
Iz Švedske dolazi riff worship thrash trio Firebreather koji iza sebe imaju jedan demo album, a u pripremi je i prvi S/T album. Ove godine su potpisali i ugovor za Suicide Records, a album će izbaciti na svim nosačima zvuka, pa tako i na kazeti.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*