mixing ambien and lortab buy ambien online vocabulario de medio ambiente en ingles y espanol

how to reduce tramadol withdrawal symptoms order tramadol overnight naproxen en tramadol samen

abrupt ambien withdrawal buy ambien online can i take ambien and hydroxyzine

consecuencias de exceso de tramadol where to buy tramadol tramadol al 200mg retardtabletten

soma bay robinson club ägypten carisoprodol soma amwaj blue beach resort & spa abu soma wycieczki fakultatywne

generic xanax 1mg cheap xanax can i take viagra and xanax together

novacaine and xanax buy xanax schedule drug for xanax

valium dosage for dizziness buy valium difference between buspar and valium

buy carisoprodol online Saint Paul www.ciatec.mx/ordersoma/ problemas soma de pa

soma entre planilhas no excel buy soma onlline internet cafe soma

Predavanje o novokulturnom kurikulumu

Predavanje o novokulturnom kurikulumu26.04. 19:00-21:00h POGON, (Kneza Mislava 11, 1.kat), Zagreb
Ukoliko ste propustili prvo uvodno predavanje o Novokulturnom Curriculumu, nema veze i pridružite se drugom uvodnom predavanju Irene Bakić unutar modula Znanstveni četvrtak u ciklusu Tabula Plena.

Zbog ograničenog broja sjedala, prijave za predavanje su obavezne. Prijaviti se možete na e-mail: udruga.tabula@gmail.com

Teorijski i procesno gledajući NOVOKULTURNI CURRICULUM proizašao je iz potrebe za postavljanjem pitanja: koliko su naše ličnosti stvarne, a koliko kreirane kulturom u kojoj živimo te kakve bi one bile da su vrijednosti drugačije?

Riječ kultura etimološki dolazi od latinskog glagola colere koji znači njegovati štititi, štovati. U današnjem jeziku ona predstavlja cjelokupno društveno nasljeđe neke grupe ljude, naučene obrasce mišljenja.

Da su naša sebstva kojim slučajem „uzgajana štovana i njegovana“ unutar kulture koja cjelokupnom društvenom nasljeđu pristupa holistički, sintetski, hologramski i sustavno, koja ličnost „gaji“ u vrijednostima suradnje, asertivnosti, odgovornosti, prihvaćanja i uživanja u različitosti – kakvi bi mi bili danas, kakve bi naše ličnosti bile da je kulturološko okruženje bilo podržavajuće za autentični dio našeg bića- i što je najvažnije – što kao pojedinci i pojedinke možemo učiniti da vratimo sebe u to (ne)sigurno okruženje gdje se razvijamo rastemo i divljamo onako kako smo to oduvijek željeli? Na koji način, gradeći novu kulturu unutar sebe/iznutra, možemo izgraditi i novu kulturu izvana?

Curriculum se dijelom nadovezuje i na slobodarske ideje antipsihijatrijskog te neka načela permakulturnog pokreta, a napajaju s izvora Nove kulture (Capra,F.“Vrijeme preokreta“ 1982.) stoga je to spiritus movens radionica – slavimo misli, prava na izražavanje, prava na različitost, prava na ne biti zbog toga izopćen/ena, prava i svijest o odgovornosti prema zajednici i planeti na kojoj živimo.

U praktičnom i provedbenom smislu na novokulturnim istraživačkim susretima (koji, smjenjujući se u ciklusu od njih sedam, zaokružuju jedan kurikulum) radi se na sebstvu, ma kakvo ono bilo po nečijem sudu ili mišljenju i u duhu slobodarskih ideja (ne)gradi sebe iznova; sintetizira se nova integralna kultura koja kroz našu individualnu promjenu smjenjuje mehanicističku i materijalističku kulturu zapada; osvještava se kako su i koliko su naše ličnosti bile kreirane i obilježene njenim vrijednostima. Područja materije nove kulture kojih se tijekom radionica dotičemo okvirno su definirana i u velikoj mjeri ih kreira grupa svojom dinamikom.

Namjera ove serije predavanja i daljnjeg djelovanja je izgraditi pulsirajuća središta nove kulture…


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*