2nd Beat Manifest uz live streaminig

23.03. TV studio Grafičke škole, Marina Getaldića 2, Zagreb 18:00
Na 2nd Beat Manifestu koji će biti praćen live streaminigom biti će govora o stanju i načinu rada klubova, glazbenoj opremi, autorskim pravima i drugim temama.

Teme i govornici 2nd Beat Manifesta:

1. KLUBOVI – NENAD BOROVIĆ (Tvornica Kulture, Terraneo Festival)
Klubovi koji osim uvoza bandova i strane glazbe, nastoje proizvesti i novu vrijednost, suočeni su s problemima koji nastaju u razvoju projekata ili scene. Manja posjeta, jeftinije ulaznice, manja konzumacija, jer se radi o ulaganju u bandove i pojedince koji će jednoga dana predstavljati kulturu i izvan Hrvatske.
AKO KLUBOVI OMOGUĆUJU RAZVOJ AUTORSKIH BANDOVA, U TOME TREBAJU BITI PODRŽANI I OD DRŽAVE U OBLIKU MANJIH POREZA ILI DRUGIH POVLASTICA, JER TIME PRIPREMAJU DOMAĆU IZVOZNU SCENU.

2. MINIMALNA AUDIO OPREMA – BORNA SUBOTA (EXE Produkcija)
Popisi minimalne kvalitete opreme trebaju biti dostupni vlasnicima manjih klubova i kafića, koji pak moraju imati certifikat da to i ispunjavaju. Neki poznati bandovi se žale da od 10 koncerata na 2 imaju minimalne uvjete.
KLUBOVI TREBAJU ULOŽITI U UVJETE ZA IZVOĐENJE I SLUŠANJE GLAZBE

3. ORIGINALNOST vs. KOPIRANJE – IVAN KOMLINOVIĆ – (DJ, producent)
Sve nacionalne hitove na koje smo ponosni kad-tad čujemo u originalu na nekom stranom jeziku. Originalni domaći autori su uvijek u depresiji zbog sporosti uspjeha u odnosu na plagijat, a “nacionalna baština” je neprestano pod prismotrom svjetskih institucija za zaštitu prava.
POTENCIRATI ORIGINALNOST U KOMPONIRANJU I PRODUKCIJI

4. INTERNET – MARIO KOLONIĆ PYTZEK (DJ, promotor, label manager)
Internet nudi nove opcije izdavanja i distribucije glazbe. Hrvatska je odnedavno članica Paypal sustava. Strani producenti tvrde da je direktna prodaja bez posrednika omogućila povrat sredstava i bez milijunskih naklada. Svemu se treba prlagoditi i zakon koji je očito skloniji cenzuri i kontroli.
KORISTITI INTERNET ZA UDRUŽIVANJE I OBOGAĆIVANJE KULTURNIH VRIJEDNOSTI (CREATIVE COMMONS)

5. ZAMP – TAJANA BRZOVIĆ (ZAMP)
Glazba koja ostvaruje manje zarade (što ne znači da je i manje kvalitetna) opterećena je troškovima zaštite kod izdavanja, prodaje, žive i javne izvedbe, plaćanjem paušalnih naknada koje često i ne završe u rukama onih za koje su naplaćene, jer ne postoji precizan sistem raspodjele. Do određenog stupnja popularnosti glazbenici bi trebali biti oslobođeni svih nameta u svrhu lakšeg napredovanja do potencijalne publike.
ZAŠTITA NE BI TREBALA BITI KOČNICA RAZVOJA URBANE GLAZBE

6. OSOBLJE I OSIGURANJE U KLUBOVIMA – RANKO NOVAK (BULDOZI)
Svi posjetitelji kluba trebaju biti dobrodošli i prihvaćeni kao razlog postojanja kluba, a ne obrnuto.
OSIGURANJU KLUBOVA TREBA OMOGUĆITI DODATNO OBRAZOVANJE O ULJUDNOSTI I NJIHOVIM OVLASTIMA

Razgovor će moderirati Iva Vrdoljak, a live video streaming počinje u 18h na http://www.ustream.tv/channel/beat-manifest

LIVE KOMUNIKACIJA S PREDAVAČIMA

Beat Manifest je interaktivno događanje s ciljem komentiranja i pronalaženja rješenja za probleme s kojima se susreću autori i promotori urbane glazbe u Hrvatskoj. Organizatori su Udruga Vibra (Beat Busters) u suradnji s Grafičkom školom u Zagrebu.
Predložene točke manifesta distribuirati će se u tiskanom izdanju nakon predstavljanja.
Prvi Beat Manifest, na kojem je predstavljeno čak 11 tema bio je vrlo posjećen i praćen putem live streaminga.

Pogledajte lokaciju škole na karti: http://bit.ly/wC95R5

Video snimke 1st Beat Manifesta možete na http://bit.ly/wI0eA8, a neke audio snimke nalaze se na http://ge.tt/9bh6vnD?c i slobodno se mogu dalje dijeliti.

Svim gostima Beat Manifesta osiguran je besplatan ulaz s akreditacijama u Kino Mosor na Free to Tanc (swing and funk plesnjak sa živom svirkom) i u Sirup na Break Da Rules presents Beat Manifest party w Kodin & robert radamant.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*