Međunarodna A/C/T/S konferencija


2.3.2017. / Tehnički Muzej “Nikola Tesla”, Zagreb

Projekt Kreativni muzej i Radiona.org pozivaju sve zainteresirane na Međunarodnu A/C/T/S konferenciju Inovativne intermedijalne prakse u kombinaciji s muzejskim i kulturnim sektorom.

Poziv za sudjelovanje prvenstveno se odnosi na muzejske djelatnike, kustose, djelatnike u kulturi, producente, edukatore i inovatore.

Konferencija Kreativni muzej A/C/T/S je međunarodna konferencija na kojoj će se predstaviti inovativne intermedijalne prakse u kombinaciji s muzejskim i kulturnim sektorom, a u odnosu na angažman i razvoj publike, neformalno obrazovanje koje uključuje međunarodni porast DIY (do-it-yourself) i maker/hacker kulture, kao i na interdisciplinarne i uključive pristupe muzejima, galerijama, kulturnim centrima, organizacijama, javnim ustanovama, poduzetništvu, zajedničkim ulaganjima i slično.

Naziv A/C/T/S sadržava riječi umjetnost / kultura / tehnologija / znanost, a u engleskom jeziku termin također znači djelovati, reagirati, ići naprijed, eksploatirati, preuzeti inicijativu, manevriranje, trud i postignuće.

U sklopu konferencije publici će biti predstavljena i Izložba „Interaktivni melting pot“, koja će biti razasuta po cijelom Tehničkom muzeju tijekom konferencije kako bi predstavila učesnicima konferencije izabrana djela koja su se stvarala u Radioninom laboratoriju u posljednjih pet godina. Radovi uključuju umjetnička djela rezidencijalnih programa, a izlošci će biti s područja robotike, zvučne umjetnosti, device arta i interaktivnog dizajna.

Ulaz na konferenciju je besplatan!

Prijava na konferenciju


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*