47. ZILIK: Veliki ZILIK poprima međunarodni karakter

Nakon uspješne realizacije prošlogodišnjeg ZILIK-a na kojem su akademski umjetnici realizacijom maštovitih likovnih radionica oplemenili živote djece bez adekvatne roditeljske skrbi, s istom namjerom organizatori nastavljaju i ovogodišnji program. Uz dugogodišnje sudionike Velikog ZILIK-a na 47. ZILIK-u po prvi put će sudjelovati umjetnici poput Zdravka Milić, Vesne Opavsky, Slađane Matić Trstenjak, Ane Šimić i mnogih drugih. Ovogodišnji Veliki ZILIK ponovno poprima međunarodni karakter sudjelovanjem umjetnika iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

47. ZILIK počinje u ponedjeljak 27. siječnja 2020. i to Malim ZILIK-om koji se otvara u 10 sati likovnom radionicom magistre grafike Ivane Bajcer pod nazivom “Špiljska monotipija”. Svečano otvorenje 47. ZILIK-a bit će obilježeno izložbom akademskog slikara Damira Facana-Grdiše pod nazivom “Konfrontacija prostora” u 19:30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom. U utorak 28. siječnja će magistra likovne pedagogije Dora Bakek održati radionicu pod nazivom “Spoji-odvoji:čudnovate životinje”. Srijeda 29. siječnja rezervirana je za magistru grafike Karlu Čurčinski koja je pripremila dvije različite radionice. Jutarnja radionica pod nazivom “Moj svemir” započet će čitanjem kratkog ulomka iz knjige Carl Sagana „Pale blue dot (Plava točka u beskraju)“ i opisom svemira. U četvrtak 30. siječnja dolazi nam magistra grafike Ivana Mrčela koja će s djecom izvesti radionicu “LJUDOTINE”, ljudsko-životinjske figure. Mali ZILIK zatvorit će se radionicom magistre likovne pedagogije Dajane Radoš koja je za petak 31. siječnja osmislila radionicu “Snježna noć Malog ZILIK-a” na kojoj će polaznici izrađivati razglednice i čestitke u grafičkoj tehnici monotipije.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svaki dan od 10-12h i od 15-17h izuzev petka 31. siječnja u kontekstu obilježavanja kraja ovogodišnjeg ZILIK-a otvorenjem izložbe radova nastalih na 47. Velikom i Malom ZILIK-u.

Sve novosti i detalje o 47. ZILIK-u zainteresirani sudionici mogu pratiti i na Facebook stranici Zimske likovne kolonije (https://www.facebook.com/ZILIK.Zimska.likovna.kolonija/) ili Facebook eventu 47 (https://www.facebook.com/events/716023068925314/ )


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*