Anthrax i ove godine u Zagrebu!!!

Anthrax metal thrashing mad24. i 25.06.Jarun – Zagreb
Velikani newyorškog thrash mosh core metala, Anthrax, i ove godine dolaze u Zagreb!!! Legendarne thrashere imali smo prilike vidjeti pred 4 godine na velikoj povratničkoj turneji kad su nastupili u originalnoj postavi u Pauku, a sada nastupaju na metal stejđu T-Mobile InMusic festivala.

Anthrax su uz Metallicu, Testament, Slayer i Motorhead najzaslužniji za spajanje do tad nespojivog heavy metala i punka odnosno hardcore. i dok su METALICA i Slayer prerasli klupske okvire i postali istinski rock giganti Anthrax su usljed želje za praćenjem trendova i personalnih promjena malo-pomalo pali u zaborav…osim kod pravih znalaca i “kužera dobre glazbe”. Iako ovom priliko neće dođi u “100%” originalnoj postavi kao prije 4 godine (na vokalu je Joeya Belladonnu zamijenio Dan Nelson iz newyorških bendova Discipline i Devilsize, dok je Dan Spitza na solo gitari zamijenio Rob Caggiano) ne sumnjamo da je trojac Scott Ian, Fran Bello i Charlie Benante izabrao dostojne zamjene. Kako to obično ide s legendarnim “njujorčanima” do lipnja se možda vrati i “odlutali dvojac”…

Tijekom karijere Anthrax prodali su preko 10 milijuna albuma, ali su i dalje ostali podjednako omiljeni i među metal i hardcore fanovima. Upravo prije gostovanja u Zagrebu očekuje se i izlazak njihovog novog, dugoočekivanog, albuma pa će, uz njihove najveće hitove, posjetitelji InMusic festivala imati priliku čuti i novi materijal.
Anthrax – Caught in a Mosh (Live At Download Festival 2005)

Diskografija / albumi:

1984: Fistful of Metal
1985: Spreading the Disease
1987: Among the Living
1988: State of Euphoria
1990: Persistence of Time
1993: Sound of White Noise
1995: Stomp 442
1998: Volume 8: The Threat Is Real
2003: We’ve Come for You All
2009: Worship Music

www.anthrax.com
www.myspace.com/anthrax

Anthrax metal thrashing mad


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*