Trip to Zion slavi 6. rođendan

 medika trip to zion11.03.Akc Medika, Zagreb
Povodom šeste obljetnice postojanja Trip to Zion kolektiv organizira zabavu s isključivo domaćim snagama.

Program počinje u 22 sata i trajati će sve do ranog jutra. Na dva floora će se vrtiti reggae/ dub/ dubstep/ drum and bass/ jungle/ breakcore/ trance ritmovi. Po prvi put će se na istom flooru naći cijeli crew – šest DJ-a i četiri VJ-a. Drugi floor će započeti puštanjem snimki s prijašnjih TtZ događanja u režiji Transmeet.TV-a, a točno od ponoći počinje predstavljanje mladih nada zagrebačke bass scene.

Nastupaju TRIP to ZION DJs & VJs: Danny Bwoy, Jan Becele, Maya, In-grid, Noisea, DISgirl[z], Hagazussa, Riddim’n’Culture sound, Home Grown sound, Marie Bxt (Urban Jungle), Jack the Tripper (Tripping Trolls)

Trip To Zion je inicijativa građana koja djeluje od ožujka 2005.g. s ciljem promoviranja DJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: dubstep, drum and bass, reggae, dub, jungle, breakbeat i trance. Trip to Zion okuplja grupu mladih entuzijasta koji se bave promocijom urbane kulture mladih.

Unazad nekoliko godina surađuju sa Seasplash Festivalom, te s Kingston Records & vinil shopom.
Početkom 2008. godine u zagrebačku Močvaru dovode full live bend iz Velike Britanije, Alpha & Omegu, jednog od najjačeg predstavnika dub/reggae scene u Europi. U suradnji s Reggae.hr portalom u ožujku 2009. godine osnivaju Udrugu za razvoj audio-vizualne umjetnosti ‘Reggae’, koja je orijentirana na promociju reggae glazbe i njenih srodnih stilova, te pomoć mladim umjetnicima u njihovoj afirmaciji putem organiziranja audio-vizualnih i multimedijalnih manifestacija. Također treba spomenuti Trip to Zion VJ tim koji nastupa po festivalima kao što su Seasplash i IN Music, te blisko surađuje s glazbenim skupinama ST!llness i Elemental.

Unazad dvije godine usredotočili su se na gostovanja stranih izvođača u Hrvatskoj, kao što su Ez3kiel (F), Left Alone (SAD), Afrikan Simba (UK), Mungo’s HI FI (UK), Interlope (F), OnDubGround (F), DJ Datax (D), Boj Lucky (SWE), Paul Fox & Jonah Dan (UK), Braintheft (D), Soom T (UK) te na goste s teritorija bivše Jugoslavije: Dubioza Kolektiv (BiH), Vuneny (BiH), ST!llness (Hr), Antenat (Hr), Radikal Dub Kolektiv (Hr), Zion Crew (Srb), Bamwise (Hr) i S.A.R.S. (Srb). U travnju 2010. u suradnji s Balkan’s HI FI i Reggae.hr portalom pokreću emisiju Zion Radio na Radiju Student (100,5 MHz), koja se bavi promocijom klupske scene u Zagrebu i Hrvatskoj.
www.myspace.com/triptozion

Upad: 20 kn prije ponoći / 30 kn nakon

O Trip to Zion DJ-ima…

DANNY BWOY – pravim imenom Danijel Handjal, dolazi iz Motovuna. Prve dodire sa glazbom ostvaruje još u osnovnoj školi, ali prava strana glazbe mu se okrenula u trenutku kad u suradnji s grupom PcP radi stvar pod nazivom „Come With Us“ u jungle verziji koja uz podršku zagrebačkog Kingston sound-a postaje veliki hit. Nakon toga kreće upoznavanje sa širim dijelom glazbene „underground“ scene. Danas kao DJ vrti jump up tunove od jungle-a do DnB-a.

JAN BECELE – prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni veći dugi niz godina, i to ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, kao i organizatora brojnih glazbenih događanja. Od malena zaljubljenik u glazbu, počinje dj-ati još u osnovnoj školi, tada usmjeren na hip-hop i reggae izričaj. Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system, fokusiran na reggae i dub produkciju; 2003. u Močvari pokreće klupski program Groove Sanctuary, a 2005. jedan je od osnivača inicijative Trip To Zion u sklopu koje neumorno djeluje zadnjih 6 godina. Kao DJ i VJ konstantno nastupa po brojnim partyjima, te festivalima kao što su Seasplash, Outlook, INmusic… Među njegovim zadnjim projektima ističe se i DUBstep Klub u kojem sudjeluje kao suorganizator i DJ.

DJ Jan Becele žanrovski je nesvrstan, pa na njegovim setovima možete očekivati sve: od duba, dubstepa, drum and bassa, reggaea, breakbeata…

MAYA – rođena u vremenu eksplozije zvuka sythetisizera 80ih a odrasla na vinilnoj psihodeliji 60ih i 70ih, Maya već više od 6 godina DJ-anja svoje prijatelje u zvuku vodi u transcendentne meditacije i nekontrolirane euforije plesa putevima mračne metafizične selekcije. Zadnjih je nekoliko godina fokus njenog izražavanja gotovo isključivo na dubstepu.

IN.GRID – mlada nada Trip to Zion kolektiva, In-grid, voditelj i urednik emisije Dubar na Radiju SC, puštat će šizofreni i anksiozni breakcore, te mračni i destruktivni dubstep.

NOISEA – Urednica emisije Dubar (Radio SC), suorganizatorica je glazbenih događanja u režiji Trip to Zion kolektiva, te jedna od njegovih novijih DJ-ica, a ovom prilikom vrtit će psihodelični dubstep u rasponu od laganih meditativnih do žešćih, brutalnijih frekvencija.

DISgirl – Osnivačica Trip to Zion kolektiva, te jedna od glavnih organizatorica u sklopu iste inicijative, ovaj put se predstavlja u ulozi novo pečene DJ-ice koja dolazi kao šesti DJ TtZ kolektiva povodom njegove šeste godišnjice. Sklona je teškim ritmovima breakcore i neurostepa proizašlog iz d’n’b-a.

O DJ-ima “new sounds in town” floora:

RIDDIM’n’CULTURE sound – Mikhee i Mixta zagrijavale su publiku prije Scientista, Zion Traina, Darkwoood Duba, Dub Spencer&Trance Hilla, Dub LFO, Free Moral Agentsa… Sudjelovale su u programima Hokus Pokus i Habeebee Beat, residentice su programa Riddim’n’Culture, u čijoj cijeloj produkciji i sudjeluju. Izuzev Riddim’n’Culturea, Mixta je suorganizator poprilično posjećenog stoner/desert rock programa Big Bad Sound Machine.

HOME GROWN sound – svoje prve nastupe odradio je u Mastersu na svima dobro poznatom programu Bass Masters. Zvuk se proteže od jamajčanskim ritmovima do dubokih bass linija UK i francuskog duba.

Marie Bxt (Urban Jungle) – resident DJ kolektiva Urban Jungle. Vrti dubstep, d´n´b, drumstep, breakbeat…
http://soundcloud.com/mariebxt

Jack the Tripper (Tripping Trolls) – mladi dj vrti duboke funky zvukove psytrancea


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*