Apocalyptica predstavlja 7.simfoniju

Apocalyptica Hartera03.07. Boogaloo, Zagreb
U Hrvatsku po treći put stiže finska metal atrakcija Apocalyptica.
Nakon što su na svom posljednjem zagrebačkom koncertu rasprodali koncertnu dvoranu Lisinski, Apocalyptica će nastupiti u nedjelju 03.07. u klubu Boogaloo. Bend u Zagreb dolazi u okviru turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album nazvan “7th Symphony”.

Apocalyptiica je osnovana još 1993., a svjetsku slavu u početnoj fazi karijere stekli su obrada metal klasika izvodeći ih isključivo na violončelima. Bend je originalno i nastao kao Metallica tribute band s klasičnim instrumentima, a kroz kasnije faze počeli su izvoditi i vlastite skladbe.
Prvi takav album bio je “Reflections” iz 2003., na kojem je bubnjeve za polovicu materijala odsvirao Dave Lombardo iz Slayer. Kasnije je bend surađivao s cijelim nizom top imena iz svijeta rock i metal glazbe, uključujući Rammstein, HIM, Bullet For my Valentine, a njihov apsolutno najveći hit skladba je “I’m Not Jesus” s Corey Taylorom na vokalu (Slipknot, Stone Sour) koja je u Americi provela dugo vremena unutar top 10 chartova na rock i metal radio stanicama.

Novi album donosi 8 instrumentala i 4 vokalne skladbe, a produkciju je odradio Joe Baressi, poznat po suradnji s Tool i Queens of the stone age. Na novoj turneji band nastupa u postavi 3 violončela i bubnjar, te s vokalom koji je zastupljen na otprilike pola set liste. Bend je za nadolazeće ljeto već potvrđen za najveće europske festivale uključujući Sonisphere, Wacken, Hellfest i M’era Luna, a zagrebački koncert bit će jedan od rijetkih klupskih nastupa.

Kao predgrupa na ZG koncertu će nastupiti riječani Father, koji će predstaviti posljednji studijski album “One Eon”.

Ulaznice za ovaj koncert u prodaju kreću idući tjedan po prvoj promotivnoj cijeni od 170 kn. Nakon 01.04. cijena je 180 kn, a na dan koncerta 200 kn.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*