Audio-vizualna predstava za ljubitelje drugačijeg zvuka

17.10. klub Regenerator, Zabok
U okviru europske The Sub Electric Tour u Zaboku će nastupiti francuski bend Idem i Vuneny iz Mostara.

Zabok je grad udaljen samo 40 kilometara od Zagreba, a sam klub Regenerator nalazi se u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora u napuštenoj tvorničkoj hali.
Karte se rezerviraju na mail sa svojim imenom i prezimenom na adresu rezervacije@regenerator-zabok.com. Rezervacije se primaju najkasnije do 16. listopada u podne.
Za rezervirane karte izdvojiti ćete 30 kuna, dok će cijena karte na ulazu biti 40 kuna.

O bendovima:

IDEM

Francuski bend Idem, kojeg su prije povezivali sa francuskom post-hardcore scenom, tijekom godina stvaranja polako je krenuo u eksperimentiranje sa elektronikom iako im je izričaj i dalje ostao mračan, no dans više nalik Sofa Surfersima ili Amon Tobinu. Glazba se kreće od mirnoće do devastirajućih ispada agresije s konstantnim valovima zvuka koji se proteže između visina do crnih dubina sa zračnim gitarama i podzemnim infrabasom – možda su najsličniji Massive Attack, Nine Inch Nails, Mogwai ili pak Tool.

Uskoro izlazi i njihov šesti album. Skladbe na novom albumu su pojednostavljene, ali i dalje visoko učinkovite te grupa kontrolira njihovu svrhu bolje nego ikada do sada.httpv:// www.youtube.com/watch?v=J-1ah7F48rA

Diskografija:
• EP Vinyl 4 tracks – untitled (Kéim Zo Fed Production, 1999)
• Absent Without Leave (Kéim Zo Fed Production,2002)
• Waterglasscolor (Kéim Zo Fed Production, 2004)
• Aérobiose (Kéim Zo Fed Production, 2004)
• Out Immer (Kéim Zo Fed Production, 2006)
• Aérobiose Epilogue (Kéim Zo Fed Production, 2007)
• The Sixth Aspiration Museum Overview (Jarring Effects, 2008)

VUNENY (BiH)

Nakon prvog zajedničkog projekta: kreiranja soundtracka za eksperimentalni nijemi film Philipa Garella, Le Revelatuer (Francuska, 1968) glazbenici Andrijan Zovko i Nedim Ćišić zaključili su da kombinacija gitara i elektronskih zvukova čini inovativan i originalan zvuk, te su odlučili nastaviti zajedničku kreaciju. Ubrzo im se priključuje i perkusionist i vokal Asmir Šabić.

Vuneny ima svoj prepoznatljivi glazbeni stil – specifičnu kombinaciju elektronike, duba, corea, ethna, trip hopa, ambijentalnih melodija, žestokih gitara i eksperimentalnog zvuka, koja se stalno mijenja i razvija. Nakon odlaska perkusionista i vokala Šabića Vuneny nastavlja kao duet i izdaje svoj treći album za francusku diskografsku kuću Jarring Effects.

Zagorska publika već je imala prilike slušati Vuneny live na Tabor film festivalu, ali ovi momci svaki puta iznenade svojom inovativnošću.Diskografija:
• Play That Silence (Buybook, 2004)
• V2 (Moonlee Records / Buybook, 2006)
• Whatever Singularity (Jarring Effects, 2009)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*