Dubble i Waitapu na Bass Explosionu

močvara Zagreb17.11. Močvara, Zagreb
Trip to Zion kolektiv sprema Bass Explosion dub//dubstep//drum ‘n’ bass// tulum na dva floora na kojemu će predstaviti live actove Dubble i čakovečke Waitapu.

Cijena ulaza: 25 kn prije ponoći/ 35 kuna nakon
Vrata kluba: 22h

DUBBLE čine članovi ex-Radikal Dub Kolektiva te Radikal Dub Soundsystema. Hrvatski dub pioniri nastavljaju s produkcijom i live izvedbom heavyweight dub sounda u UK steppers dub/trance maniri.

Duo čine: Dubolik (Dub Tunnel Studio/Records ) – live dub mix i Vanja O – klavijature, sintisajzeri, vokal, melodika. Dubble donosi prepoznatljivi dub zvuk uz duboke, groovy bass linije začinjavajući ga ovaj put s novim elementima trancea i dubstepa, a sve to u „live dub act“ izvedbi spajajući klasično dub miksanje, uživo odsvirane syntheve, melodiku i vokal. Prije nekoliko dana izašao je njihov novi singl s Yurijem „Reci mi“ koji će službeno izaći na novoj Seasplash kompilaciji.

http://soundcloud.com/thedubble/dubble-ft-yuri-reci-mi

WAITAPU
Na sjeverozapadu Hrvatske, u Čakovcu, djeluje bend Waitapu. Dugogodišnji prijatelji, koji su se kalili u bendovima s hard core/metal/stoner predznakom, inspirirani djelom Jože Horvata o traganju za nepoznatim i rušenju barijera, po kojem su odabrali ime, odlučili su krenuti u istraživanje novih dimenzija zvuka i glazbenih stilova. Specifičan izričaj s karakteristčnim dubokim i mračnim duberskim bass udarima, gitarističke dionice u rasponu od ambijentalnih
moduliranih delayem i tremolom do distorziranih riffova, uz energični repetetivni bubnjarski ritam, obojani su elektronskim zvukovima, semplovima i ponekim wobblom. Potencijal benda prepoznat je od francuske izdavačke kuće Fresh Poulp Records, pa su pjesme s odličnom produkcijom za koju je zaslužan Dubolik izašle u formi EP-a Bassonic Lodge, a na njemu se nalazi i Jah Billah-ova dub rekonstrukcija i dubstep remix talijanskog producenta Dzige.
Uz nastupe na domaćim festivalima i susjednoj Sloveniji, u kolovozu su gostovali kao jedan od headlinera francuskog PsychoByDub festivala. Waitapu je bend koji se stalno razvija spretno kombinirajući elemente steppers duba, metala, trip-hop psihodelije, drum’n’bassa, dubstepa ipak ostajući prepoznatiljiv u svom mračnom izričaju, pa u očekivanju novih studijskih radova svakako provjerite glasine da ih je najbolje doživjeti na pozornici!Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*