Benefit zabava za uhićene anarhosindikaliste

Benefit zabava za uhićene anarhosindikaliste01.10. Zelena akcija, Frankopanska 1, Zagreb; 20 sati
Mreža anarhosindikalista/kinja (MASA) organizira „žurku za ASI“ s namjerom prikupljanja sredstava za troškove obrane uhićenih anarhosindikalist čiji su troškovi u montiranom procesu narasli preko 10.000 €.

Odlukom istražnog suca Okružnog suda u Beogradu izrečena je mjera pritvora do trideset dana grupi od šestoro anarhista uhićenih pod sumnjom da su 25. kolovoza, najprije ispisali grafit na fasadi, a potom bacili dva „molotovljeva koktela“ na zgradu grčkog veleposlanstva u Beogradu. Neobična okolnost u ovom slučaju je to što se uhićeni sumnjiče da su počinili kazneno djelo međunarodnog terorizma koje se u Kaznenom zakoniku Republike Srbije tretira u istoj grupi sa zločinom genocida, zločinom protiv čovječnosti, ratnim zločinom protiv civilnog stanovništva, organiziranjem i poticanjem na izvršenje genocida i ratnih zločina, vođenjem agresivnog rata i sličnim.
Zahvaljujući ovakvoj karakterizaciji težine djela, troškovi optuženih u dosadašnjem tijeku procesa premašili su navedeni iznos od 10.000 €.

izvor: http://www.masa-hr.org/content/zurka-za-asi


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*