Bernays Propaganda u Močvari promoviraju novi album

18.5. Močvara, Zagreb
U sklopu devetotjedne turneje na kojoj promoviraju novi album “Zabraneta planeta” Bernays Propaganda odlučili su posjetiti Močvaru.

Prethodni albumi “Happiness Machines” (2009) i “My Personal Holliday” (2010) bili su iznimno hvaljeni od strane publike i kritičara, a za novi album “Zabraneta planeta” kruže priče da je najbolji i najzreliji album koji je bend snimio. U tu priču možete se uvjeriti na dva načina. Jedan je da preslušate njihov album na Moonlee Records Bandcamp-u. Drugi način je da dođete u Močvaru i poslušate ih kako praše uživo. Garantiramo da vas njihov nastup neće ostaviti ravnodušnim.

Moonlee Records team napisao je odličan opis novog albuma Bernays Propagande:
“…Sve što ste voljeli kod savršenog spoja između Kristine, Vaska, Nenada i Džana je i dalje tu – njihov prepoznatljivi new wave/post-punk zvuk s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem i dominantnim, “groovy” zvukom basa, na koje se nadograđuju slojevi bučnih i disonantnih gitarskih dionica, iako ponešto manje “funky” i isprekidano nego ranije. Povrh cijele te atmosfere i nasrtaja energije dodajte još malo politički angažiranih tekstova koje proizvodi jedan vrlo izražajni ženski glas, i dobili ste 9 novih pjesama, 9 novih priča, 9 novih manifesta koji pozivaju na radikalne promjene. Ali ovaj put, bend se okušao u nešto suptilnijem pristupu – glazba počinje lagano, vokali su gotovo na razini šapta, i tada sve postupno kreće do postizanja potpunog efekta, kao da su htjeli stvoriti glazbenu metaforu za rušenje sistema iznutra – pristupi mu oprezno, upoznaj se i zadobij povjerenje, a onda napadni iz sveg dostupnog oružja. Ili, da pojednostavimo usporedbe, recimo samo da je “Zabraneta Planeta” bombon s kamenom u sredini – ako ste očekivali slatki sok, mogli biste razbiti zube.”

Kao support nastupaju i zagrebački ŽEN (Zagreb)
Vokalno-slikovno-instrumentalni (VSI) bend Žen zvukom i slikom stvara šareni puzzle dojmova, slagalicu rješivu i ovisnu o osobi koja promatrajući i slušajući kovitlac njihovih lnijia i tonova, kreira svoj vlastiti slušateljski mini-kozmos.

vrata: 21:00, koncert: 22:00
upad: 35 kn


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*