Zvijezda fada ponovno u Zagrebu

Nepokoreni grad led festival03.11. Hypo Centar (dvorana Veliki Kornati), Zagreb
Nakon četiri godine, jedna od najpopularnijih pjevačica fado glazbe, Mariza, ponovno će se predstaviti zagrebačkoj publici .

Mariza je rođena kao Marisa Nunes dos Reis. Pod utjecajem oca, počela se baviti fadom kako bi se što više približila portugalskoj zajednici, no već nakon sedam godina postala je jedna od najvećih međunarodnih pjevačica koju znalci svrstavaju uz Amalie Rodrigues, Edith Piaf, Elis Regine, Elle Fitzgerald ili Judy Garland.

Album Fado em Mim iz 2001. godine na kojemu se nalazi i hit Transparente, prodan je u 100.000 primjeraka. Drugi album Fado Cuvo, smatra se pokretačem New Fada, a njezina interpretacija fado standarda donijela joj je međunarodno priznanje. Marizin treći album, TRANSPARENTE, snimljen je u Brazilu i objavljen je 2005.

Široj javnosti Mariza je poznata po duetu koji je snimila sa Stingom za Svjetski dan mira na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.
U relativno kratkom roku, osvojila je svijet svojim predivnim glasom koji oduzima dah. Svaka pjesma, toliko prožeta emocijama, publiku uvijek ostavlja u želji za još.

Cijene ulaznica su 250 kuna za zelenu, 270 za plavu i 290 kuna za crvenu zonu, a nabaviti ih možete u pretprodaji na svim prodajnim mjestima Eventima. Važno je napomenuti da je koncert sa sjedenjem te da je broj ulaznica ograničen. Sara Al Hamad


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*