Bloodhound Gang – rock zabava za opuštanje

Bloodhound GangČetiri godine od posljednjeg nastupa u Zagrebu, američki fun-punk-rockeri Bloodhound Gang nastupili su 16. ožujka u Boogaloo-u.

Puna dvorana pokazala je da dovođenje ovog benda ima pokriće, bez obzira na stavove nekih starijih poznavatelje scene da ‘takve bendove kod nas nitko ne sluša’. Mlada publika odrasla na MTV-u, Jackassu i modernoj skejterskoj kulturi očito je željna zabave i urbanog rock zvuka, tako da su spremno otpjevali sve glavne hitove.

Burn motherfucker burn, Ballad of Chasey Lain, a posebno završna Bad touch velike su televizijske uspješnice, pa su kao takve i dočekane kod hrvatskih fanova – puno hopsanja, ruka u zraku i zbornog pjevanja.

Još su bolje prihvatili mnogobrojne zafrkancije kojima bend obogaćuje svoj nastup, posebno ludorije basista i pjevača koji su uveseljavali miksom performansa i stand-up komedije – od viceva, šala i pošalica, pokazivanja intimnih dijelova tijela, i (šatro) ispijanja boce Jaegermeistera naiskap, do umatanja u hrvatsku zastavu i izvikivanja Fuck USA.

Dežurni kritičari opet će se okomiti na maloumnost, ispraznost i neozbiljnost, ali svi koji su došli opušteni i tolerantni moraju priznati da je ovaj bend na koncu ipak prilično zabavan. Nakon više desetljeća staža i stotina koncerata za pojasom, sve češće se čini kako prosječnih sat i pol nastupa pojedinih sastava traje sve duže i duže. Ne može se reći da je ovaj gig baš proletio, ali se mora priznati da se stvar nije tako otegla.

Tko su Bloodhound Gang?

Bloodhound Gang osnovali su 1992. godine Jimmy Pop i Daddy Long Legs, te su ga nazvali Bang Chamber 8. Ubrzo mijenjaju ime u Bloodhound Gang, prema istoimenoj TV seriji. Nakon što su snimili nekoliko demo snimaka, u studenom  1994. izdaju svoj prvi EP, nazvan “Dingleberry Haze”.
“Hooray for Boobies”, objavljuju 2000. godine. Ovaj album postigao je impresivan uspjeh te je grupu odveo na prvu pravu američku turneju. Najpoznatije pjesme s tog albuma su hit singlovi “The Ballad of Chasey Lain” i “Bad Touch” uz stihove “You and me baby ain’t nothing but mammals, so let’s do it like they do on the Discovery Channel…”. Album je prodan u više od pet milijuna primjeraka.
Idući album “Hefty Fine”, na kojem su se našli singlovi “Foxtrot Uniform Charlie Kilo”, “No Hard Feelings” i “”Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss” objavljuju pet godina kasnije, 2005. godine.
Članovi sastava pojavljivali su se u emisijama MTV-a Jackass, Viva La Bam, i CKY4 te u The Howard Stern Showu.
Tijekom svojih turneja po čitavom svijetu osvajali su publiku ekscentričnim performansima na kojima nisu nikoga ostavili ravnodušnim, bilo da se radilo o oduševljenju ili nezaustavljivoj mučnini.
O njihovim nastupima kolaju urbane legende od kojih su neke neistinite, a neke i nevjerojatno istinite.

Bloodhound Gang 16.3.2010

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*