BURNING SEA festival otkazan zbog promjene poreznog zakona

Zbog znatnog povećanja troškova uzrokovanih uvođenjem PDV-a od 25% na prodaju ulaznica organizatori javljaju kako se otkazuje ovogodišnji Burning Sea festival koji se ove godine trebao održati u Zadru od 5. do 8. lipnja.

Unatoč dobroj prodaju ulaznica novoutvrđena stopa PDV-a previsoka je i neisplativa za organizatore bez “ulaska” dovoljno velikog investitora/sponzora zahvaljujuće kojem bi se u ovakvim vjetima mogao održati festival bez ogromnih gubitaka.

Organizatori se pridružuju prosvjedu kojeg je pokrenuo HGU povodom povećavanja stope PDV-a na koncertne ulaznice, te se nadaju da u 2014. Hrvatska ipak neće biti europska država s najvećim PDV-om na koncertne ulaznice. Usporedbe radi, Njemačka ima 7 %, Slovenija 8,5%, a Austrija 9% PDV na koncertne ulaznice.

Povrat novca za kupljene ulaznice bit će moguće ostvariti na prodajnim mjestima gdje su kupljene, stoga se SVE KUPCE MOLI DA KONTAKTIRAJU PRODAJNO MJESTO GDJE SU ISTU KUPILI.

Fanovi će ipak vidjeti dio najavljenih bendova koji su trebali nastupiti na BURNING SEA festivalu i to na METALDAYS festivalu u Sloveniju za koji vrijede već kupljene Burning Sea ulaznice.

Više informacija na: www.metaldays.net


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*