Clubture Forum 2011

Clubture Forum 201116. – 19.06. Rojc, Pula
Mreža udruga Clubture i ove godine organizira, četvrti po redu, Clubture Forum.

Forum će se održati od 16. do 19. lipnja u Društvenom centru ROJC, kao i na drugim lokacijama u Puli.
Ovogodišnja glavna tema Foruma je opstanak / održivost organizacija nezavisne kulture, a u kontekstu krize i sve većeg smanjenja javnih proračuna za nezavisnu produkciju.

Posljednjih nekoliko godina kriza je značajno ugrozila djelovanje nezavisnih, a njezine posljedice posebno su se odrazile na brojne lokalne zajednice širom zemlje. Mnoge organizacije su zbog teških uvjeta primorane značajno ograničiti svoje programe, a neki od njih su i ugašeni. Isto tako, mnogi su se morali odreći i osnovnih organizacijskih resursa (uredi, honorari/plaće i sl.). Kriza ipak na neki način i potiče na borbu za mjesto unutar sustava, ali i na pronalaženje novih načina za opstanak i razvoj. .

Forum će pružiti priliku brojnim organizacijama za susret i kvalitetnu raspravu o tome kako smo se suočili s krizom, kao i širim društvenim okolnostima u kojima one danas djeluju.
Sudionici će zajednički pokušati iznaći odgovore na pitanja kao što su: Ima li nezavisna kultura budućnost s obzirom na ekonomske okolnosti, posebice u životu lokalnih zajednica? Što se učinilo da bi se kriza preživjela, je li zbog toga promijenjen fokus djelovanja i može li se bitka za nezavisnu kulturu izboriti u okviru šire borbe za javno dobro?

Trodnevno druženje obuhvaća i večernji program kojeg će pripremiti članice mreže Clubture, kao i brojne partnerske organizacije iz Pule. Posjetitelje uz tradicionlno brojna glazbena događanja očekuju i filmske projekcije, radionice i izložbe.

Clubture nudi mogućnost pokrivanja troškova putovanja, smještaja i prehrane ograničenom broju organizacija (po jedan sudionik / ica po organizaciji). Finalan rok za prijave je 05. lipnja 2011.

Pridružite nam se u Puli!


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*