Cypress Hill na T-Mobile INmusicu!

tv on the radio 2011Kalifornijske hip hop legende Cypress Hill, najnoviji su potvrđeni headliner ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala!

Bend je prošle godine nakon višegodišnje stanke izdao osmi studijski album “Rise up”, a u sklopu ljetne turneje prvi put će zasvirati pred hrvatskom publikom na T-Mobile INmusicu.

Bend je osnovan u South Gateu 1986. godine pod imenom DVX, no nakon odlaska Mellow Man Acea, mijenja naziv u Cypress Hill te nastavlja sa svirkama u Los Angelesu.
Prvi album izlazi 1991. s kojeg dolaze hitovi The Phuncky Feel One i How I Could Just Kill a Man. S drugim albumom, Black Sunday Cypress Hill ulazi u povijest kao prvi rap bend s dva albuma koja se istovremeno nalaze među top 10 ljestvice Billboard 200 te prodaju više od 18 milijuna primjeraka albuma.

Zahvaljujući prepoznatljivom stone-funk zvuku koji je značajno utjecao na hip hop glazbu devedesetih, žestokom zagovaranju legalizacije marihuane i tekstovima koji se snažno oslanjaju na latino i hip hop slang, Cypress Hill je brzo izrastao u najveće latino zvijezde rap zvuka i taj imidž održao već dvadeset godina.

S godinama, bend sve češće eksperimentira s rock zvukom, a zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu, zajedničkim turnejama i žestokim nastupima s bendovima poput Rage Against the Machine, Beastie Boys i Biohazard jedan su od prvih rap bendova koji su masovno prigrlili ljubitelji hard rock glazbe.

Na posljednjem albumu, Rise Up, gostuju brojni poznati glazbenici poput Everlasta, Toma Morrella (Rage Against the Machine), Darona Malakiana (System of a Down), Pitbulla, Mikea Shinode (Linkin Park) i mnogih drugih.

Diskografija / albumi

Cypress Hill (1991.)
Black Sunday (1993.)
III: Temples of Boom (1995.)
Cypress Hill IV (1998.)
Skull & Bones (2000.)
Stoned Raiders (2001.)
Till Death Do Us Part (2004.)
Rise Up (2010.)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*