Projekt Demokracija za 5 nastavlja se i u 2013. godini

Početkom godine započeo je projekt Demokracija za 5 plus kojim udruge iz pet županija žele unaprijediti suradnju lokalnih samouprava i organizacija mladih i za mlade.

Projekt su započele s provedbom udruge ZUM (Pula), Domaći (Karlovac), Klub mladih Bršadin, K.R.I.D (Petrinja) i Info-zona (Split).

Projekt Demokracija za pet plus nadovezuje se na projekt Demokracija za 5! kojem je cilj bio analiza provedbe lokalnih politika za mlade uz jačanje neformalne mreže organizacija mladih i za mlade iz više hrvatskih županija. Razlogom za nastavak projekta u 2013. godini je manjak komunikacije i zajedničkih aktivnosti tijela lokalnih samouprava s organizacijama civilnoga društva po pitanju implementacije lokalnih politika za mlade.

Kroz projektne aktivnosti želi se povezati predstavnike lokalnih vlasti i organizacija mladih i za mlade iz nekoliko hrvatskih županija kako bi razmijenili iskustva, primjere dobre prakse, znanja o institucionalnom razvoju i osnaživanju dionika sektora mladih s ciljem unapređenja programa i aktivnosti namijenjenih poticanju mladih na aktivno uključivanje u život lokalne zajednice.

Projekt obuhvaća trening institucionalnog i organizacijskog vođenja i upravljanja, javne tribine, rasprave i konferenciju.
U okviru projekta biti će izrađen kratki film na temu institucionalnog i organizacijskog vođenja i upravljanja koji će se emitirati u više gradova.

Projekt Demokracija za 5 plus financiraju Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Grad Pula.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*