Dnevni boravak na trgu bana Jelačića

dscn5101_web14.11.2016. Trg bana Josipa Jelačića, Karlovac U okviru programa Nova kultura – Hibridni grad 016 na Trgu bana Josipa Jelačića postavlja se instalacija Dnevni boravak zlata vrijedi. Dio je to aktivnosti pod objedinjenim nazivom Napušteni kojima se želi prostorima dati neka nova namjena odnosno ukazati na način odnosa prema javnom dobru.

Dnevni boravak je promišljanje prostora glavnog gradskog trga koji je nekad bio centralno mjesto društvenosti grada, dok je posljednjih dvadesetak godina, zajedno s okolnim zgradama, prepušten propadanju, a tek povremeno se koristi za javne priredbe ili kao parkiralište.

Instalacije i intervencije u prostoru osmišljene su i nastale kroz radionice tijekom godine, a prikazane su i/ili postavljene u Radićevoj i Haulikovoj ulici
…na glavnom gradskom trgu sastaju se građani, druže, izlaze, piju kave, igraju se djeca, srednjoškolci imaju prve izlaske bez roditelja, štandovi sa cvijećem, voćem, suvenirima i slatkišima, ulični svirači, žongleri…
…trg je otvoreni prostor okružen kućama koji se nalazi u srcu grada…
…na trgu su važne ustanove, sudnica, gradska vijećnica…
…na trgovima se nalaze tržnice, održavaju koncerti i drugi događaji koji trebaju širok otvoren prostor…
…trgovi imaju dućane i butike…
…trg ima fontanu, zdenac, spomenik, kip…
…trg je planirano otvoreno područje u gradu, obično četverokutna oblika…
…glavni gradski trg je “dnevni boravak” građana i njihovih gostiju…
…treba li gradu glavni gradski trg, dnevni boravak grada…
…kako živjeti i oživjeti trg bez sadržaja…
…što možete učiniti…
…osmislite sadržaj sami… …

Postavljanje instalacije provodi se unutar programa Nova kultura _ Hibridni grad 016. udruge KA-MATRIX uz potporu Ministarstva kulture, zaklade Kultura nova i Grada Karlovca.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*