Dobitnici nagrade SFERA

sferakonDodijeljene su nagrade za najbolja znanstvenofantastična djela SFERA za 2010. godinu.

U kategoriji minijatura, nagrade je dobio pazinski autor Ed Barol za djelo Avangarda dok je nagrada za kratku priču također otišla u Pazin Sanji Tenjer za djelo Kao iz pera Arbine bake.
Nagrade za najbolju priču, najbolju novelu, roman, esej i crno bijelu fotografiju odlaze u Zagreb.
Najbolju priču napisala je Katarina Brbora a zove se Starozavjetna, najbolja novela, pod nazivom Sjećaš li se zečića na Suncu?, pripada Danijelu Bogdanoviću, najbolji roman pod nazivom Kriza napisali su Marko Mihalinec i Velimir Grgić.
Najbolji esej, pod naslovom „Kad je svijet bio mlad: visoka fantastika i doktrinarni antimodernizam“ napisao je Zoran Kravar, nagradu za crnobijelu ilustraciju dobio je Zdenko Bašić za ilustracije u romanu „Luna, a najbolju ilustraciju u boji napravio je Rječanin Marko Horvatrin prilikom izrade naslovnice fanzina Eridan broj 9.

Nagrade SFERA, koje se dodjeljuju od 1981., dobitnicima će bit dodijeljene u subotu 14. 05. u 20h na svečanoj skupštini društva SFera u sklopu SF konvencije Sferakon.
Društvo Sfera već 33 godine djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu-fantastiku u Hrvatskoj, te potiče domaće SF stvaralaštvo.
33. Dani znanstvene fantastike, poznatiji kao Sferakon, održavat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od 13.5. do 15.5.. Dodjelu će voditi novinar HTV-a i sam nagrađivani SF pisac, Krešimir Mišak, uz prisustvo počasnih gostiju – Davea Lallya, Gorana Skrobonje, Ota Oltvanjija i Darka Tuševljakovića.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*