Dvodnevni warm up party 7. Seasplash festivala

Započela pretprodaja ulaznica za 7th Seasplash festival27. & 28.06. klub Močvara, Zagreb
I ove godine održava se već tradicionalni warm up party za SEASPLASH festival. Na “uvodu” u SeaSplash nastupaju mnogobrojni umjetnici raznih stilova od roots, dub, reggae, ska, rocksteady do modernijim elektro-stilova elektronske ere (jungle, drum’n’bass, hip-hop, breakbeat, dubstep).

Program warm up party-a

subota, 27.06., 21 h, 40 kn

Lar-Plur-Lar
Lar PLUR Lar je projekt koji je započeo početkom 2007., a čine ga Mladen In Roots, Liquidator [Zvone] i Sir Rootical SoulJah [Medo], a na nastupima ih često prati i MC M.I.S.T. Redoviti sudionici raznih koncerata, party-a i festivala, trenutno održavaju drugu sezonu Waddada Stationa, njihove emisije na Radiju SC. Na 7. Seasplashu otvaraju program na Soundsplash stage-u, u subotu, 18.07.

BAMWISE
Bamwise je zagrebački kolektiv mladih entuzijasta, ut. početkom 2008., koji gravitira oko planeta dub. U njihovoj glazbi mnogi prepoznaju utjecaj francuskog dub scene, a ni onaj domaćeg dub benda Radikal Dub Kolektiv nije zanemariv. Osobni glazbeni afiniteti u zajedničkoj kreaciji čine zanimljivu fuziju susrećući se na frekvencijama duba, a u njihov je nastup, putem vj-inga, integrirana i vizualna komponenta. Početkom siječnja 2009. snimaju svoj prvi demo u produkciji Matthieua Faysa (Ez3kiel). Na 7. Seasplashu otvaraju program jednog od dana na Mainsplash stage-u.

RADIKAL DUB SOUND
Radikal Dub Sound system osnovan je 2003., od strane članova Radikal Dub Kolektiva. Kako su s vremenom sve više ulazili u svijet digitalne dub produkcije, rodila se želja da i sami započnu raditi vlastitu, koristeći digitalnu opremu (sampleri, kompjuteri, externi efekti), i kombinirajući ju sa osnovama dub tehniciranja. Na nastupima se trude dati nešto više, prakticirajući live dub mix (u elektronskoj kulturi znano kao live act), pri kojem je svaka pjesma izmixana na jedinstveni način. Radikal Dub Sound je trojac + povremeni gosti na vokalu ili nekom instrumentu. Stilski profilirano, radi se uglavnom o “UK-dub” zvuku, što podrazumijeva teške bass linije, puno efekata koji dodaju psihodelični štih, popraćeno vokalnim, te dionicama s melodikom….u Močvari će predstaviti svježe objavljen materijal na 10″ singlu: Radikal Dub Sound feat. Ras Tweed “Against It” (Digitron rec.). Na 7. Seasplashu su nositelji programa na Dubsplash stage-u, u četvrtak, 16.07.

dj enigMa
jedan od organizatora Seasplash festivala, bubnjar Radikal Dub Kolektiva i dosta (punk) bendova prije toga, koji je uz punk-reggae, dub, jungle, itd., trenutno (možda malo i previše) zabrijao na dubstep.

Nedjelja, 28.06., 20h, 30 kn

GUTS PIE EARSHOT (d)
Sastav osnovan prije više od 15 godina, sa dugim stažom na d.i.y. underground punk sceni, od samih početaka originalan i exprimentalan. Nakon brojnih promjena, bend danas čine 2 člana, koji svoj stil ukratko opisuju kao “drum’n’cello” ili “techno orijentiran breakbeat punk”, potkovan bubnjarskim break/d’n’b ritmovima, uz staccato riffove na naefektiziranom čelu, kao jedinom žičanom instrumentu u postavi. Do sada objavili 8 izdanja, uz uvijek primjetnu punk žestinu i energiju, koju kombiniraju sa ritmovima koji su primjereni plesnim podijima. Ovaj koncert predstavlja jedinstveno iskustvo, koje probija ustaljene glazbene norme (i forme), uz bend koji na stage-u stvara svoj originalan zvuk i viziju

TOOVAR (pula)
Audio-vizualni projekt započet prije 2 godine u Amsterdamu, nastavljen u Puli. Bezgranična fuzija breakbeat-a, drum’n’bass-a, jazz-a,…, uz simbiozu elektronskog i akustičnog. Kao live act nastupa na mnogim respektabilnim događanjima (Solistice festival (NL), Prog as a frog party (Amsterdam, NL), PUF festival (pula), Jojo Mayers Nerve support (pula),…), između ostalih u svom radu surađuje sa: Frankfurt Playground Collective (D), Ninja Tune rec (U.K.)., Francijem Blaškovićem, “prog as a frog” kolektivom (NL), Baba d (B), a svoju glazbu producira u vlastitom studiju “Armazonex”. Na 7. Seasplash festivalu nastupiti će jednog od dana na Electrosplash stage-u.

dvodnevna ulaznica 60 kn


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*