Micah Blue Smaldone & Asa Irons u Rijeci

25.04. Tunel, Rijeka
Dva prijatelja, dva umjetnika, dvije gitare, na jednom mjestu u jednoj večeri. Micah Blue Smaldone & Asa Irons predstavljaju american-folk songs u pravom smislu riječi.

Micah Smaldone (rođen 1978.) je gitarist, pjevač i tekstopisac podrijetlom iz Južne Maine. Osnivač i član političke punk skupine The Pinkerton Thugs, Smaldone je danas uglavnom poznat po svom samostalnom stvaralaštvu pod imenom Micah Blue Smaldone koji uključuju široku paletu utjecaja od country bluesa do neo-tradicionalne narodne glazbe.

Sa zvonjavom uspješnog Novo-Engleskog punk zvuka u ušima, Micah se u nekom trenutku povukao, a pojavio se nekoliko godina kasnije na uglovima ulica u Portlandu, sviruckajući ragtime i predratne ditties na rezonator gitari. Uz poticaj Mainove uzvišenoe super-grupe Cerberus Shoal, Micah je izdao svoj prvi solo uradak “Some Sweet Day” u proljeće 2003.

Godine koje slijede Micah provodi na čestim turnejama, sam ili s dragim prijateljima Cerberus Shoal, Death Vessel, i Harris Newman. 2005. je objavio sophomore album “Hither and Thither”.
Vrebajući u mračnim alegorijama, ovaj album se isprepliće s dužim nitima utjecaja nego njegovi prethodnici, spajajući zajednički duh povezanosti kroz cijelo stoljeće-ili-koliko, snimljene glazbe, od Skipa Jamesa, do Leadbelly, do Bob Dylana, do Will Oldhama.

Od 2005. Micah je na turnejama konstantno, često u Europi. U listopadu 2006, Micah i kolega Harris Newman su odsvirali prekrasan koncert u La Ferme du Biereau u Louvain-la-Neuve, u Belgiji. Održan je u drevnoj staji za goveda s odjekujućim zakrivljenim stropovima, te je večer procvjetala u pjesmi. Srećom, traka je sve snimala, i početkom 2007. Micah je objavio EP s četiri pjesme snimljene te noći.

The “Ring of the Rise” (izdan 16.04. 2013.) nastavlja Micahine nemilosrdne napore da iskopa
buduće istine iz prošlosti, ovaj put izvlačeći iz ploča iz razdoblja 1950-ih do 1970-ih. Zvukovi su
oboje, i poznati i novi, usmjeravajući ka kolektivnoj svijesti specifičnoj za našu eru, gdje prošlost
teži ka pomirenju s budućnosti.

Asa Irons je klesar, stolar i glazbenik iz New Hampshirea, USA.
Tekstopisac ruralnog i mistične poniznosti, među ostalim projektima svirao i u Feathers.
Živi bez struje i tekuće vode u kamenoj kući, svira pjesme koje imaju korijene izvan vremena i
navodi među svojim utjecaji pisace poput Tolstoja i Carolyn Chute.

Nedavno je završio svoj drugi album “Knife Gift Debt” izdan od strane Turned Word Recordsa.
Asa Irons jedan je od protagonista dokumentarca Behind A Hill

ulaznice: 30/40kn
pretprodajna mjesta: Dallas music shop-Rijeka, Tunel, Glazbeni centar Rijeka


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*