EEII 09 u Čakovcu

05.12. zgrada Scheier, Čakovec
Šesti po redu festival EEII – Eksperimentalne elektronske intervencije održat će se ove godine u Čakovcu.
Događanje će okupiti novomedijske umjetnike iz Hrvatske i inozemstva koji će zajednički raditi s lokalnim umjetnicima. Radi se o interdisciplinarnom događanju gdje će se kombinirati različiti mediji, zvuk, video, fotografija, dizajn, nove tehnologije.

EEII’09 poziva sve koji bi željeli surađivati i umjetnički eksperimentirati na događanju da se pridruže EEII forum-u na adresi http://eeii.amajk.com/forum i podijele svoje ideje!

Međusobna suradnja i razmjena znanja glavni je cilj EEII i zato je otvoren za sve ljude bez obzira na znanje i prethodna iskustva.

EEII će se formom razlikovati od uvriježenih principa umjetničkog prezentiranja gdje pojedinci tradicionalno, samostalno ili u grupi predstavljaju svoje djelo. Svake godine princip EEII festivala se mijenja i prilagođuje lokalnim prilikama, potrebama, prostoru u kojem djeluje i kolektivnoj energiji koju sudionici nose sa sobom. Ove godine, budući da se održava u prostorima galerije, formom se prilagođava izložbenom prostoru, ali ga istodobno dekonstruira i daje mu nove namjene. EEII’09 inzistira na suradnji i povezivanju umjetničkih praksi sudionika.

Događaj je organiziran participativno od pojedinaca i pojedinki iz lokalne zajednice i inozemstva uz logističku potporu udruga UKE, Domaći i ACT, a podupiru ga Ministarstvo kulture, Regionalna razvojna agencija REDEA, Međimurska županija i Grad Čakovec.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*