Thrash Fest Classics Tour u Boogaloou

Sepultura Destruction Exodus Zagreb12.12. Boogaloo, Zagreb
Pet svjetskih thrash metal legendi, Sepultura, Exodus, Destruction, Heathen i Mortal Sin u zagrebačkom Boogaloou sviraju isključivo pjesme iz najranijih faza djelovanja.

Turneja „Thrash Fest Classics Tour“ okupila je tako bendove koji su 80-ih godina udarili temelje žanra.

Sepultura, koju smo već imali prilike vidjeti nekoliko puta u Zagrebu, će uz pjesme s ovogodišnjeg albuma „Kairos“ svirati hitove iz ‘zlatnog’ thrash metal razdoblja s albuma “Beneath the Remains” (1989.), “Arise” (1991.) i “Chaos A.D.” (1993.). Sepultura je u više od četvrt stoljeća dugoj karijeri objavia nekoliko antologijskih albuma, a unatoč činjenici da im je originalna postava ‘prepolovljena’, još su uvijek vrhunska live atrakcija.

Exodus je dolaze iz poznate kalifornijske thrash metal škole, čiji je jedan od osnivača, 1980. godine, bio i gitarist Metallice Kirk Hammett, koji je i dao ime bendu prema noveli Leona Urisa iz 1958. godine. U prvom periodu postojali su 13 godina i objavili kultne albume „Bonded by Blood” (1985.), “Pleasures of The Flesh” (1987.), “Fabulous Disaster” (1988.), izdanja koja sviraju na ovoj turneji. Povratak je uslijedio 2001. od kad Exodus ne prestaju sa svirkama. Koliko smo mogli čuti (provjeri video!!!) Exodus su danas jači nego u zlatno doba thrasha!

Jedan od stupova europskog thrasha bili su njemački Destruction. Band je bio izrazito popularan u ovim krajevima, a do sada iza sebe ima jedanaest albuma, stotine koncerata i brojne fanatične sljedbenike. Poput ostalih bendovana touru Destruction sviraju najranije albume s kojima su utabali stazu euro-thrasha: “Sentence Of Death” (1984.) i “Infernal Overkill” (1985.), a naći će se tu ponešto i s novijih izdanja, poput ovogodišnjeg „Day Of Reckoning“. Provjerite kako su razvalili prilikom nastupa na Wackenu 2007. godine. Oprez, dva bubnjara udaraju thrash ritam!!! Nevjerojatno petardiranje!


Destruction – Thrash Till Death

Bestial Invasion

Iz Sjedinjenih Država stižu i Heathen, ne toliko popularni ali značajni predstavnici žanra koji će u Zagrebu predstaviti materijal s „Breaking The Silence“ (1987.) i „Victims Of Deception“ (1991.).

Bolji poznavatelji thrasha sjećaju se australskog odgovora na Metallicu, Mortal Sin. Bend je nastao 1985. godine i svojim ‘pure killer thrash metalom’ skrenuo je pažnju kako i Australija svog “ima igrača za thrash utakmicu “. Bend će svirati materijale s „Mayhemic Destruction“ (1985.) i „Face of Despair“ (1989.), a predstaviti će i nedavno izašli studijski album „Psychology of Death“. Najznačajniji hit ovog sastava je I am Immortal (koji btw danas bolje zvuči nego kad je nastao).

Moramo napomenuti da koncert zbog svoje dužine trajanja i održavanja na radni dan počinje već u 18 sati, pa nemojte zbog cuganja ispred Boogalooa propustiti neki od prvih bendova.

Cijena ulaznice za ovaj spektakl iznosi 220 kn u pretprodaji i 240 kn na dan koncerta.

Pretprodajna mjesta za koncert : Boogaloo – Ul. g. Vukovara 68, Dirty Old Shop – Tratinska 22, Punkt 13 – Ilica 14, Octopus – Gundulićeva 37, Kovač – Masarykova 14, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Maldoror – Lopašićeva 3 i Eventim sistem – www.eventim.hr

Rezervacije ulaznica: rezervacije@twilight-mag.net (subject: Thrash Fest, pošaljite ime i prezime i broj ulaznica koje želite rezervirati, na jedno ime mogu se rezvirati najviše dvije ulaznice).

Kontak za akreditacije:
Tomi Edvard Šega (tomi@boogaloo.hr)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*