soma divisão excel soma online soma kml lisesi

why did my ambien stop working ambien for sale ambien tiredness

order ambien Des Moines buy ambien online ambien 4 years old

valium numbness buy valium online can you take valium under the tongue

sf soma street food park cheap soma riviera plaza abu soma 4 standard

soma de vetores pela regra do paralelogramo buy soma online expressões algébricas quadrado da soma

get alprazolam St. Louis buy xanax online xanax definicion

order zolpidem Raleigh buy ambien is ambien safe for a dog

ativan and ambien for sleep lorazepam drug i took 4 mg of ativan

tramadol side effects sleeping buy tramadol tramadol hosta

Embassy 516 – intervju povodom izlaska albuma

Povodom sutrašnjeg izlaska novog albuma Embassy 516 „Surveillance Of The Environment“ pod okriljem Geenger Recordsa, donosimo intervju s bendom.

Kako ste počeli s radom, tko je formirao bend?

Embassy 516 je svoje postojanje prvotno zabilježio pod jednim drugim nazivom (negdje 2005. godine). Ipak, onaj točan datum pod ovim imenom je bio 18.11.2006.; kada je donesena konačna odluka o daljnjem radu kroz audio – vizualni izričaj unutar ovog projekta. Temeljna ideja je moja, a od prvih dana je podupiru: Tomislav Kličan, Nikša Sentić i Ivica Glunčić, a kasnije se priključio i Marjan Žitnik. Najnoviji član, gitarist Božo Prlenda, u band je došao malo nakon snimljenog studijskog albuma.

Kako je dubrovačka scena reagirala na vas?

Iskreno – loše. Od samih početaka smo se morali nositi s predrasudama i nerazumijevanjem okoline. Kako to biva u malim sredinama, sve što nije u uobičajenim kalupima te sredine, jednostavno je ljudima strano i samim time odbojno; ili na to gledaju s podsmijehom. Mi smo se u početku morali nositi s etiketama tipa „heroinski rock“, „emo – rezanje žila“, „dosadni post – rock“, … Naravno, naša želja za radom i ponos su prevladali, pa kako to inače biva – nakon nekoliko zapaženih koncerata i medijske popularnosti u sklopu In Music Festivala 2010., naglo se sav podsmijeh pretvorio u tapšanje po ramenu i odobravanje toga što radimo…

Koji je bio vaš prvi značajniji nastup?

Veliki udarac naprijed je bio prvi koncert u Zagrebu, 12.11.2009., u Klubu Sax. To je bio prvi put da smo dobili priliku van Dubrovnika predstaviti svoju glazbu, i tada smo se uvjerili kako van rodnog grada možeš biti puno bolje prihvaćen od strane širokogrudne publike.

Što vas inspirira u stvaranju glazbe i tekstova? Vidim da ste vrlo načitani i puni teorijskih referenci.

Kao autor glazbe i tekstova sam se na albumu „Surveillance Of The Environment“ potrudio cjelinu postaviti iz pogleda pojedinca koji se nalazi u današnjem društvu, te traži priliku za izraziti ‘sebe’ na određeni način. Nekima će to možda biti zanimljivo i pronaći će poput Vas mnoštvo socioloških ideja i referenci, dok će drugima možda nažalost ostati neshvatljivo i puko ‘filozofiranje’. Rezultat te ideje i odluke je moje školovanje i pokušaj da studentske godine učinim zanimljivim sebi i drugima. U međuvremnu sam postao magistar struke, a sada će i na albumu moja usvojena znanja ostati na neki svojstven način zapisana.

Kako je došlo do suradnje s Geenger Records?

Presudan je bio kontakt s Danijelom Sikorom, te ugodna piva krajem listopada 2011. U tom trenu nismo ostvarili suradnju za izdavanjem albuma, ali je dovelo do toga da sam počeo surađivati na promociji i PR-u za druge bandove na labelu Geenger Recordsa. Kasnije kad smo mi kao band stvorili financijske mogućnosti za izdavanjem Embassy 516, bilo je logično nastaviti u tom smjeru i izdati za kuću kojoj i osobno / poslovno pripadam.

Kako biste opisali vaš zvuk?

Godinama sam se poigravao jednim nazivom koji je skrojen u nekom naletu inspiracije… Riječ je o etiketiranju koji je zapravo ironija na sve dosad imenovane žanrove. Glasi: „Post Polemic Wave Of Pop“, te je u konačnici jako kontradiktoran, ali nas kao band itekako opisuje. Razdvojite ove pojmove i potražite glazbene riječnike ako vas zanima, pa će te se uvjeriti o čemu govorim… Ali osobno; zbilja ne volim nikakva etiketiranja i trpanje glazbe u ladice. Koliko god isklišeizirano zvučalo – glazba za mene može biti samo „dobra“ i „loša“!

Kakav nas album čeka 16. svibnja i koji su planovi s njim?

Čeka Vas 12 ujednačenih skladbi koje su dio cjeline imenovane po prvom stupnju komunikacijske teorije Harolda Lasswella – „Surveillance OF The Environment“. Riječ je o ‘kontroli i nadzoru okruženja’, a album i jest baš takav; veoma hladan, atmosferičan i usporen. Baš kao da Vas netko promatra kroz oko kamere, te tu i tamo pusti mali tračak nade i topline da ipak u potpunosti ne nestanete i prestanete postojati. Ljudi će na ovom albumu pronaći djelić autorskog izričaja o kojemu se da razmisliti. Oni koji traže nešto veselije i brže će ipak morat dočekati iduće izdanje za nekoliko godina. Ono će nositi sasvim drugu poruku, i veseliju atmosferu.

Gdje ga mislite promovirati? Imate li neke ugovorene nastupe?

Nakon odrađene press konferencije / akustične promo svirke u Rockmark knjižari 14.05., idući nastupi su zakazani tek krajem lipnja i tijekom srpnja. Zasad se zadržavamo samo na obali tijekom ljetnih mjeseci, a na jesen bi svakako odradili kontinentalni dio, tj. sjevernu Hrvatsku. Dubrovnik je predaleko od ostatka države, pa moramo detaljno birati gdje i kad se pojavljivati. Osim toga, puno nade polažemo u Internet promociju koja iz dana u dan nudi sasvim nove oblike komunikacije s ljudima koji osjećaju ono što ste ponudli pred njih.@


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*