Ex-Yu elektronika na vinilu

medika03.02. SC Zagreb
Na predstavljanju kompilacije ex YU elektonske glazbe Hometaping in Self-Management uz druženje s akterima kompilacije održati će se interaktivni jam session i koncert.

Glazbene 80-te godine bivše Jugoslavije uglavnom se vežu za Novi val no uz te, šire poznate zvukove, postoji cijela arhiva nepravedno zaboravljenje i zapostavljene glazbe.

Kompilacija Hometaping in Self-Management bavi se fenomenom glazbenog eksperimentalizma koji je, između ostalih, iznjedrio Laibach, SAT Stoicizmo i Autopsiu. Na LP-u je predstavljeno 14 različitih projekata iz pet republika bivše Jugoslavije (s izuzetkom Crne Gore) nastalih u periodu od 1981 do 1984. Ovo izdanje, tiskano je u 300 primjeraka s četvorostranim bukletom u boji, koji sadrži obilje informacija o svakom projektu.

Na vinilnoj kompilaciji nalaze se snimci: Andrei Grammatik, Electric Fish, Studentsko delavski rock teater v opoziciji, Mario Marzidovšek, LX & Step Dancer, Metropolic Trans, Pagan Gadget, Klopotec, Popošev i Rozenfeld, Monotonik, Keller, Kodagain, PP Nikt i NEP.

Na prezentaciji će sudjelovati Dušan Hedl iz Zavoda za umjetničko izdavastvo Subkulturni Azil iz Maribora i Goran Jemrić – Monofonik (one-man glazbeni projekt iz Zagreba).

PROGRAM

17.00 / konferencija za novinare, predstavljanje kompilacije EX YU ELECTRONICA, sudjeluju Dušan Hedl i Goran Jemrić – Monofonik

18.00 / interaktivni prikaz djelovanja analogne tehnologije u glazbi, analogni jam session uz sudjelovanje publike

19.00 / druženje s akterima kompilacije i jam session + koncert


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*