F12: ART NA CESTU vol.3

F12 platforma slavi svoju treću godinu postojanja te organizira i treće izdanje nacionalne akcije “Art na Cestu” kojom obilježava Svjetski dan umjetnosti zajednice.

Obilježavanjem Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici.

I ove godine na uključivanje u akciju pozvani su svi zainteresirani umjetnici, autori, zavisni i nezavisni kreativci koji rade i djeluju na području Hrvatske. Osim vizualnih umjetnika u treće izdanje događanja F12 osobito želi uključiti i one koji se bave drugim medijima odnosno pisce, glazbenike, performere, ali i sve pojedince i skupine koje se bave kreativnim radom od izrade igračaka do tekstilnih i uporabnih predmeta.

Ideja je da 17.2.2020. godine svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namjenjen za udomljavanje, dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“. Uz rad se može postaviti osobni kontakt, informacija, link od portfolia, facebook stranice i slično. Cjelokupna akcija sprovodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz „pogon na dobru volju“.

 

Više o akciji dostupno je na Facebook eventu.

 

2018. godine, akcija je okupila 23 autora koji su izložili oko 60 autorskih radova u Karlovcu, Zagrebu, Kutini, Varaždinu, Opuzenu, Visu, Zadru, Rijeci i Puli, a 2019. godine akcija je okupila 24 autora i Art klub, izloženo je oko 135 autorskih radova u Karlovcu, Zagrebu, Zaprešiću, Velikoj Gorici, Osijeku, Zadru, Varaždinu, Marčan (Vinica) i Sisku.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*