Facebook pamtiti i koristiti vaše podatke zauvijek!

Facebook pamtiti i koristiti vaše podatke zauvijekNajpopularnija društvena mreža Facebook promijenila je svoje uvjete na način da će u budućnosti moći koristiti podatke članova čak i kada oni zatvore svoj profil i izbrišu podatke. Facebook je do nedavno polagao pravo na korištenje svih informacija samo dok je profil bio otvoren, ali po novome čak ima i pravo sadržaje iznajmiti/ustupiti drugima.U uvjetima za korisnike između ostaloga stoji i: „Ovime dajete Facebooku neopozivo, trajno, prenosivo, plaćeno, pravo (s pravom podnajma) da koristi, kopira, objavljuje, pretražuje, pohranjuje, javno objavljuje, prenosi, reformatira, modificira, editira, prevodi, izdvaja, prilagođava i distribuira sve korisničke sadržaje koje postavite… u komercijalne svrhe te radi reklamiranja.
Tekst je gotovo nepromijenjen no na kraju je nestala informacija da ako se i odluči ukloniti korisnički sadržaj da će navedeno pravo automatski prestati važiti.

Umjesto toga piše kako će vaš korisnički sadržaj, pritužbe, licence, vlasnička prava i brojni slični sadržaji preživjeti gašenje profila, piše jutarnji.hr.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*