17. Filmska revija mladeži i Four River Film Festival

12.-15.9.Karlovac
Karlovac već šestu, odnosno petu godinu zaredom će biti domaćin Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala.

Manifestacija obuhvaća filmske projekcije, tribine i koncerte na temu filmske umjetnosti mladih i za mlade. Natjecateljski i popratni program, sastoji se od programa pod nazivom Nekad laureati Revije, a danas?, Žute zastave, Filmskog +5 uz Dukatino, glazbenog programa te nagradne igre Dukat mlijeko u potrazi za filmom.

Selekcijska komisija, koju čine Dijana Nenadić, filmska kritičarka i publicitkinja, Boško Picula, politolog i filmski kritičar te Jura Troje, učitelj razredne nastave i voditelj nastave medijske kulture, izabrala je najbolje od prijavljenih filmova koji će se ove godine natjecati u kategorijama najboljeg animiranog, dokumentranog i igranog filma, najboljeg filma slobodnog stila te veliku nagradu Grand Prix.

Treću godinu za­redom na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu u Kar­lovcu dodjeljuje se i nagrada Žuta zastava koja pozi­va sve mlade filmaše da svojim radovima daju doprinos nenasi­lju na filmu. Žuta zastava je na­grada koju će i ovoga rujna dobiti autori filmova iz Hrvatske i svi­jeta koji svojim temama, priča­ma i junacima najuspješnije pro­govaraju o nasilju kao o velikom društvenom zlu, osobito među mlađim naraštajima.

U programu Srednjoškolci predstav­ljaju srednjoškolcima, biti će predstavljena četi­ri filmska festivala: Youki i Me­dia Literacy Award (Nagrada za poticanje medijske pismenosti) iz Austrije, Barents Ecology Film Festival iz Rusije, te The Euro­pean Independent Film Festival iz Francuske.

Program Nekad laureati Revije, a danas? ugostiti će ne­kadašnje pobjednike Revije i Festivala Darija Lonjaka, studenta režije koji je ostvario zapažene uspjehe na nacionalnim i internacionalnim festivalima te Ivana Kelavu, producenta filma Košnice koji se ove godine premijerno prikazao na Pulskom filmskom festivalu.

Najmlađim gledateljima namijenjen je program Filmski 5+ uz Du­katino u kojem će biti prikazane Andersenove bajke.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*