Flogging Molly ponovno u Zagrebu!

Flogging Molly na Tuborg stageu T-Mobile INmusica22./23.06.2010. Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Stejđ koji je prošle godine bio zapažen nastupima metal bendova lagano se puni izvođačima drugih stilova. Bez obzira na to najava nastupa Floggin Molly razveseliti će mnoge fanove irskih punk poskočica.

Flogging Molly su sedmeročlani irsko-američki punk bend, osnovan 1997. godine u Los Angelesu. Ime dobivaju po pubu Molly Malone gdje bend započinje svoje svirke, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s ostalim instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vode ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma “Swagger“ 2000. godine.
Dvije godine kasnije izlazi „Drunken Lullabies“, sa kojeg se izdvajaju singlovi “Rebels of the Sacred Heart” i “The Son Never Shines (on Closed Doors)”.
Posljednji album „Float“, snimljen u Irskoj, pronalazi najširu publiku i postaje njihov najuspješniji album, a donosi singlove kao što su “Paddy’s Lament” i “You Won’t Make a Fool Out of Me“. Uz četiri studijska, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milijun i pol prodanih nosača zvuka.
Flogging Molly su zapaženi po svojim live nastupima a popularnost potvrđuje i prošlogodišnji soldout gig u zagrebačkom SC-u.

Diskografija

2000. „Swagger“
2002. „Drunken Lullabies“
2004. „Within a Mile of Home“
2008. „Float“


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*