Slayer i Mastodon na Rokaj festu 2012.

slayer mastodon gojira zagreb07./08.06. (ZAGREBAČKI VELESAJAM)
Rokaj Fest vraća se ove godine nakon dvogodišnje pauze, a prva imena koja su potvrđena najavljuju veliki zaokret u prvu ligu superteškaša.

Prvi potvrđeni izvođači su ni više ni manje nego SLAYER, MASTODON i GOJIRA.

Rokaj fest ugostio je proteklih godina značajna imena poput Primal Scream, Razorlight, Wire, The Fall, The Lemonheads, These New Puritans, The Datsuns, a bilježi i posjetu od 26.000 posjetitelja na Jarunskom jezeru, što je do dan danas apsolutni rekord na domaćem festivalskom terenu.

Povratak na festivalsku scenu Rokaj će izvođače najrazličitijih žanrova (za one koji su se bojali kako se radi o metalskom festivalu).

Slayer, kao veliko ime u ne samo svijetu teškog metala, više je no zanimljiv početak liste. Protekle godine imali smo ih prilike provjeriti u zagrebačkoj Areni, a ove godine obzirom da su osnovani još 1982. slave 30.-ti rođendan. Slayer u Zagreb stižu u orginalnoj postavi koju čine Kerry King, Tom Araya, Jeff Hanneman i Dave Lombardo, a na festivalu će nastupiti kao headlineri u petak 08.06.

Drugo veliko ime je MASTODON, koji su upravo na turneji na kojoj predstavljaju novo remek djelo “The Hunter”. Na Rokaj festu Mastodon će, kao i Slayer, nastupiti s punom set listom i satnicom dugom kao na samostalnim koncertima.

Francuzi GOJIRA jedan su od najznačajnijih novih bandova staroga kontinenta. Glazbeno ih se može smjestiti između Pantere, Lamb of God i Sepulture do Tool i Neurosis. Ovo im je prvi nastup uopće u regiji. Gojira u svojim tekstovima tematiziraju zaštitu okoliša a povezani su s organizacijom Greenpeace.

ULAZNICE
Prodaja ulaznica u Hrvatskoj započinje u petak, 27. siječnja 2012., a u objavi za medije u utorak, 24. siječnja bit će objavljena informacije o cijenama i prodajnim mjestima.

INFO:
www.rokajfest.com
www.facebook.com/rokajfest
www.twitter.com/rokajfest


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*