GBH slave 30 godina postojanja

GBH 22.11. Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
24.11. Boogaloo, Zagreb

Jedan od najpopularnijih punk rock bendova, GBH, nastupiti će u Zagrebu i Ljubljani u okviru turneje kojom slave 30 godina postojanja.

GBH su osnovani 1979. godine u Birminghamu. Već s prvim singlovima No Survivors i Give Me Fire probijaju se na Top Of The UK Charts i odmah dobivalu veliku pažnju svojim specifičnim punk rock zvukom i ekstremnim izgledom. Prvi album City Baby Attacked By Rats izlazi 1982.godine i odmah dovodi bend u vrh tadašnje punk scene.

Zbog ubacivanja metal zvuka utjecali su i na mnoge bendove koji su se kasnijih godina navodili GBH za jedne od svojih uzora. Zanimljivo je da su GBH jedna od rijetkih grupa koja je opstala u originalnoj postavi od samog početka što je vjerovatno jedna od tajni njihovog uspjeha.

Ove godine slave trideset godina postojanja i u sklopu svoje europske turneje posjetiti će Ljubljanu i Zagreb.

U Zagrebu će kao predgrupe nastupiti zagrebački old school punk rockeri Eksodus, zagrebački punkeri No More Idols i čakovečki anarho punkeri Bakterije.
Ulaz je 90 Kn u pretprodaji i 100 Kn na ulazu.

Pretprodaja (90 Kn): Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68, Kovač – Masarykova 14, Aždaja Boutique – Gajeva 17, Dirty Old Shop – Tratinska 22, Punkt 13 – Ilica 24, Planet Music – Ilica 37 (na ulazu 100 Kn).


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*