General Lee – Raiders of the Evil Eye

Još jednom će se ono malo kose na glavi naježuriti svakom hejteru onog što se naziva post-hardcoreom.

General Lee dolaze iz Francuske mada se to po njihovom saundu ne bi moglo zaklučiti. Turirali su s Baroness, Helmet, Cult of Luna, a ovaj puta su nam zapeli za oko jer se nalaze na istoj etiketi s domaćim uzdanicama Hesperian Death Horse o kojima ćemo uskoro napisati malo više.
Raiders of the Evil Eye svjetlo dana ugledao je krajem prošle godine i nosi 7 bjesomučnih pjesama.
Album otvara The Witching Hour, šizoidni blast neo hardcorea s osjetnim blackmetal gitarskim dionicama u pozadini. Preko svega dominira vokal koji otvara iduću Medusa Howls With Wolves.
Iako novi hardcore često zna dosaditi već na pola prve stvari General Lee se brinu da atmosfera iz melankolije odlazi u skoro atmosferične vode od kud vraćaju melodije.
Alone With Everybody kreću s dosta reverba i laganih rifova, na pola puta od Kylese do Oceana a stvar tek kreće u vrh tek od pola, masni rifovi i riljanje, a na kraju opet tiki taka.
Overwhelming Truth je instrumentalna iduća stvar koja opet kreće s nekom elektronikom, dubljak od kojeg zuje slušalice i zvonke gitare koje pletu atmosferu kao s gravura (crkve, borova šuma i slično), popularne vizure s albuma većine bendova koji drže do sebe, stila, mode i vremena u kojem se nalaze.
Nakon odmora opet vokal koji samo što ne iskoči sam sebi iz grla (treba preživjeti turneju!!). The End of Bravery u drugom dijelu iz dosade izvlači himnični all together završetak koji, htjeli ili ne, povlači iz sjećanja Amebix.
LVCFRT bi mogao, bar u svom prvom dijelu biti i soundtrack kad bi Cronenberg odlučio snimati Crash 2. Teško da će se to i dogoditi no General Lee također daju, bar što se svirke tiče, dosta za razmišljati. Pazite se jer će vas kraj stvari uspavati, a iduća, Running With Sharp Scissors, od samog početka kreće ljutito i beskompromisno s minijaturnim rokenroll rifom koji preko math-kombinatorike ode u žestoko petardiranje. Baš za kraj songa koji se prikladno zove. Ploča traje nešto više od 30 minuta i također završava himničnim vokalima i škripom gitarskih efekata. Dosta dobro za noć s četvrtka na petak pa tako i ocjena ide 6/10.

obavezno provjerite


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*