Sve više prosvjednika na zagrebačkim ulicama

 zagreb prosvjediPoslijepodnevni prosvjedi bili su brojniji od dosadašnjih. Unatoč snijegu i hladnom vjetru na Cvjetnom se natiskalo nekoliko tisuća građana koji su nakon pola sata krenuli prema Markovu trgu.

Uz već znanu pojavu organizatora tzv. “facebook” prosvjeda, Ivana Pernara, ovdje se za improviziranom govornicom moglo vidjeti i čuti predsjednika Hrvatskih laburista Dragutina Lesara koji je pozvao Vlast da pod hitno raspiše izbore. Uz njega tu je bio i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin koji je izrazio neslaganje s nazivanjem prosvjednik razbojnicima i banditima te nastavio kako će uskoro biti izbori na kojima će se moći izabrati nova vlast.

Prosvjedu se pridruživo veći broj građana nego prethodnih dana među kojima su bili i članovi Mreže anarhosindikalista – MASA-e koji su na sebe skrenuli pažnju odgovorom Andriji Hebrangu kako upravo oni stoje iza subotnjih krvavih nereda u Radićevoj.

Nakon tridesetak minuta prosvjednici su se sa Cvjetnog trga zaputili prema Markovu trgu. Kao i prilikom dosadašnjih prosvjeda kolona se zaustavila kod Kamenitih vrata na policijskoj blokadi.Za razliku od subotnje akcije, prosvjednici se nisu sukobili sa “specijalcima” već je kolona, kojoj se pridružilo još građana, krenula prema prostorijama HDZ-a na Trgu žrtava fašizma gdje ih je, kao i prilikom prethodnih prosvjeda, čekao kordon policije.
Napustivši prostor ispred “džamije” dio prosvjednika otišao je put Trga bana Jelačića s namjerom zauzimanja Markova trga u drugom pokušaju od kud se kolona nastavila kretati prema Glavnom kolodvoru te dalje prema Gradskom poglavarstvu u Vukovarskoj.
Ovdje su prozvali gradonačelnika Bandića, a ovaj dio kruženja gradom načas je stao pred Hrvatskim narodnim kazalištem gdje je izvršeno pregrupiranje snaga.
Tijekom prosvjeda najčešće se skandiralo trenutnoj preijerki Kosor,ali niti ostali nisu ostali pošteđeni. Tako je stradala i zastava HDZ-a izvješena na zgradi Gradske organizacije u Gundulićevoj, a potom i SDP-ova na Iblerovom trgu. Kolona se uputila prema Ravnicama i zgradi u kojoj živi premijerka.@


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*