Genova pobjednik ovogodišnjeg RMF-a!

Šesto izdanje Rovinj music festivala završilo je pobjedom čakovečkog benda Genova koji je svojim funk štihom osvježio atmosferu i dobio nagradu od 5000kuna.

S novom lokacijom festivala i boljim PR-ingom, RMF će svakako dočekati i svoje sedmo izdanje. Festival je otvoren nastupom novoosnovane rovinjske škole bubnjeva i nastupom Piera Foschija, a završio novogodišnjim dočekom koji je, u najmanju ruku – podbacio.

Nakon otvaranja festivala, drugu je večer rovinjsku publiku zabavljao dubrovački Silente, skupina mladih glazbenika koja se predstavila rovinjskoj publici 2009. godine na prvom izdanju RMF-a pod nazivom Silent. Publika iz Istre imala je priliku čuti uz Silente i S.A.R.S.: oba su benda imala odličnu komunikaciju i suradnju s publikom, koja je u šatoru na velikom parkiralištu na Valdibori mogla uživati u koncertima uz normalne cijene hrane i pića. Što se same organizacije tiče, praktični je dio svake godine sve bolji i bolji.

Drugu je večer Rovinj slušao Psihomodo pop i prošlogodišnjeg pobjednika RMF-a We stand united iz Labina.

Već treću večer na red je došao koncert u rovinjskom kinu/kazalištu Gandusio. Sastav The positive New World u suradnji s rovinjskim glazbenikom Kristijanom Terzićem predstavio je publici umirujuće zvukove iz različitih dijelova svijeta, instrumenata i kultura, a nakon njih je uslijedila pravi melem za uši.
Žene Balkana: Tamara Obrovac, Amira Medunjanin i Bilja Krstić u gotovo dvosatnom koncertu otpjevale su etno pjesme od Istre, preko Bosne, sve do južne Srbije i Makedonije. Skupa, pojedinačno, a capella, s pratnjom benda, sve su pružile! Vrlo je zabavno bilo svjedočiti improvizacijama ovih respektabilnih umjetnica koje su dale sve od sebe kako bi publici osim vokalno-instrumentalne zabave pružile i malo smijeha.

Ono što je rovinjska sramota i stid jest stanje Gandusija. Uz samu pozornicu koja doslovno škripi, stepenice koje su izlizane i neudobne stolice koje nisu mijenjane desetljećima, Rovinj nikada neće dostići razinu kulture kojoj seže i koju je nekoć
imao. Iako se kino program itekako poboljšao, a Rovinjci iz godine u godinu pokazuju da su zainteresirani i za kazališni program, grad opet nema sluha za svoje građane.

Na samom dočeku Nove godine nije bilo puno ljudi. Rovinjci su već tradicionalno prekrižili tzv. šator kao mjesto gdje bi dočekali Novu godinu jer je program već godinama isti i ponuda nije dobra. Šank, koji je dobar za svaku drugu večer, ipak je premalo za Silvestrovo. S druge strane, Novu godinu u šatoru na trgu dočekuju samo oni koji ni u pet do podne nisu stigli napraviti planove, a nisu bili lijeni ostati doma u krevetu. Zna se, Rovinj je ljetni grad koji je zimi na respiratoru, a RMF je ono malo daška što ga održava na životu. matea lacmanović

FOTO GALERIJA


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*