Hot Chip: Tvorci indie elektronike na VIP InMusicu

Ono što se danas naziva indie elektronikom na svojevrstan su način popularizirali Hot Chip – tvorci jednih od najvećih ovogodišnjih hitova “Ready For The Floor” i “Shake A Fist“. Od novih britanskih bendova na ovogodišnjem Vip INmusic festivalu, na kojem će nastupiti i The Go! Team, Sons And Daughters te XX Teens, Hot Chip je svakako najveće ime. Hot Chip dolaze iz Londona, iza sebe imaju četiri studijska albuma od kojih je posljednji u nizu, naslovljen ˝Made In the Dark˝, objavljen u veljači ove godine. Grupa započinje s radom godine 2000., objavom EP-ja ˝Mexico˝. Njihov zvuk je moderan, složen od techno ritma i akustičnih gitara. No, ono što je tada najviše zaokupilo slušatelje, buduće fanove i kritičare jesu vokali Alexisa Taylora i Joea Goddarda, tj. oprečnost tih dvaju glasova. Dok Taylor svojim glasom priziva duhove Nicka Drakea i Jeffa Buckleyja, Goddardovo pjevanje najviše podsjeća na glas jednog od brit pop inovatora, Damona Albarna.

Debi album ˝Sanfrandisco E-Pee˝ izlazi im 2002. i otvara im vrata njujorške etikete DFA, za koju 2005. objavljuju izvrstan EP ˝Over and Over˝. Zahvaljujući odličnim kritikama i toplim preporukama na račun tog izdanja, teren za objavu albuma ˝The Warning˝ je bio pripremljen i Hot Chip su lansirani među glazbenu elitu. Posljednji album ˝Made in the Dark˝ već je zaradio odlične kritike, a fokusiran je na pop i groovie melodije što je garancija za odličnu zabavu na Jarunu, na Vip INmusic festivalu, kojime će „službeno“ započeti ljeto 2008…

Osim na Vip INmusicu, Hot Chip sviraju na velikim europskim festivalima poput Rock am Ring, Rock im Park, Roskilde, londonskog Wireless festival i mnogih drugih.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*