Human Rights Film Festival 2012.

08.-14.12 Močvara, Zagreb
U sklopu desetog izdanja Human Rights Film Festivala u klubu Močvara održati će se i dva world music koncerta. Upad na koncerte je besplatan.

Tako u ponedjeljak, 10. prosinca nastupa čuveni romski cimbalist KÁLMÁN BALOGH & GIPSY CIMBALOM BAND iz Mađarske uz potporu virtuoza na violini, LAJKA FÉLIXa iz Srbije.

Festival će u petak, 14. prosinca, zatvoriti Makedonci TONI KITANOVSKI & CHERKEZI ORCHESTRA. Radi se o jedinstvenoj fuziji gipsy groove-a i suptilnog jazz-a, a bend predvodi jedan od najboljih jazz gitarista na Balkanu.
Nakon koncerta nezaobilazna fešta u režiji DJ SERO-a i njegove fešte Balkanike/Ruke i noge u zrak.

više informacija o koncertima

Human Rights Film Festival/Festival filma o ljudskim pravima neprofitni je projekt dviju organizacija nezavisne kulture – Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture “URK”. Festival je pokrenut još 2002. godine s namjerom podizanja vidljivosti raznih tema s područja ljudskih prava u mediju filma.

Od prvog, revijalnog izdanja u klupskim prostorima kluba MaMa i Močvare, HRFF je prešavši na veliko platno kontinuirano gradio profil festivala filmske kvalitete, jednako ostajući prepoznatljiv po svojim programima koji promoviraju otvorenost, multikulturalnost, toleranciju, slobodu izbora.

Više o projektu saznajte na humanrightsfestival.org.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*