Illectric Funk #9

Illectric Funk #726.03. Pogon JEDINSTVO (Velika dvorana), Zagreb
Ekipa iz Confusiona najavljuje deveti po redu Illectric Funk na kojemu će ugostiti jedno od trenutno najaktualnijeg imena bass glazbe, Loefah-a, i ponoviti “neostvareno” gostovanje masivnog Black Sun Empire-a, uz predstavljanje novih članova i 24 satnog streaminga.

line up
Loefah (Swamp81 / UK)
Black Sun Empire (BSE recordings / NL)
cfsn DJs (upgraded)
Video & screen setup by fšk (SLO) & linx

Ulaznice

45 kuna u pretprodaji, 60 na dan
pretprodajna mjesta: Rockmark – glazbena knjižara (Berislavićeva 13) i Prostor (Mesnička 5)
Ulaznice u pretprodaji od 15/03

Black Sun Empire
Black Sun Empire upravo su se vratili sa svjetske turneje povodom četvrtog studijskog albuma Lights and Wires. S BSE povezuju se brojna neizostavna imena s d’n’b scene s kojima su surađivali, kao i neki od najuspješnijih labelova za koje su izdavali. BSE i sami su vlasnici triju labelova, putem kojih izražavaju i zadovoljavaju svoje različite muzičke interese. Njihov dvomjesečni event “Blackout“, kojeg organiziraju u rodnom Utrechtu, ove godine slavi sedmu godišnjicu.

Loefah
Obogaćena mračnim i meditativnim bas dionicama i neodoljivim halfstep ritmovima, produkcija ovog dubstep pionira, okrunila je sam vrh danas popularne dubstep scene. Zajedno s Malom i Cokiem osniva i vodi legendarnu etiketu, te nekoć najjaču londonsku dubstep večer DMZ, a od 2009. osniva i vlastitu etiketu Swamp81 oko koje okuplja samu kremu novog i nekomercijalnog dubstepa. Uz izdanja producenata kao što su Kryptic Minds, Skream, Pinch, Ramadanman, Addison Groove, Instra:mental, Boddika i FaultyDL, postalo je jasno da je Swamp81 puno više posvećen promociji svježe i inovativne underground bass glazbe nego samog dubstepa. Ove godine njegov label proglašen je za najboljom novom etiketom na Dubstep Awards 2010, a on sam u konkurenciji s Kode 9-om i Onemanom, za najboljeg DJ-a “The one label that did dark great in 2010 is the man who warned against formulas himself, Loefah and his imprint Swamp 81.” [Martin Clark, Pitchfork]

cfsn 24h DJ session i predstavljanje novih članova

Cjelodnevnim i cjelovečernjim live streamingom predstaviti će se CFSN DJs ekipa koji vrtiti glazbu punih 24h! Nakon ovog, audio-sessioni će se nastaviti svake srijede od 21 do 23h. Svaki session će naknadno biti objavljen i kao podcast.

Kroz 24h live streaming, a isto tako i na Illectric funku, predstavlja se proširena cfsn DJs postava

Itch – Sanjin Kaštelan rođen je u Rijeci započinje s DJ-ingom u multimedijalnom centru MaMa 2000. godine. Ubrzo postaje članom grupacije Groodanje, kasnije i suorganizator večeri RAVE te aktivno nastupa po renomiranim zagrebačkim klubovima i festivalima kao što su ZFF, HRFF, MARS, Illectricity…

Josip Klobučar se glazbom bavi od djetinjstva
Prvo izdanje objavio je pod imenom Rough & Ready za Perfect toy records na kompilaciji Panorama Nu Europa Phusion, koju je kompilirao Tom Wieland. Nakon toga izdaje za 4lux i Eklektik records pod imenom Josip Klobučar. Surađivao je s Fulgeanceom, Yannah Valdevitom, Teebs & Jackhigh, Shuanise, Front 2 black, Lisa Preston, Yoggione. U pripremi su razne suradnje i remiksevi, a uskoro mu izlazi i EP na 4lux. Trenutno producira još jedan glazbeni projekt, o kojemu ćemo uskoro doznati.

Æon
Æon je dubstep, future garage, uk funky DJ/producent iz Slavonskog Broda, s novom adresom u Zagrebu. Iza sebe ima nekoliko besplatnih EP-eva koji su izdani na 20/12 i Wayside recordingsu, te nekoliko digitalnih izdanja. Prvo ozbiljno digitalno izdanje našlo se na njujorškom labelu Code of Arms, a jedna je stvar izašla i na kompilaciji za 20/12 records. Ove godine izlazi mu i skladba za Area Recordings koja će se naći na kompilaciji, a vjerojatno će biti i otisnuta na 12″ vinilu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*