Uskoro započinje osmo izdanje Illectricity Festivala

Illectricity Festival Zagreb23.11.-01.12. Zagreb
Krajem prosinca započinje osmo izdanje festivala audio-vizualnih umjetnosti Illectricity koje uz večernji zabavni program sadrži i zanimljiv edukativni program.

Festival će započeti Sound Clash programom u klubu Medika koji će obuhvatiti četiri regionalna festivala: Terraneo iz Šibenika, Share iz Beograda, Elevate iz Graza i zagrebački Illectricity.

Kao dio Party United projekta, koji će se odvijati po raznim klubovima po gradu, 24. studenog održati će se i sedmi po redu Nucomers Night. Nucomers večer je rezervirana za mlade, neafirmirane DJ-e ili producente koji će se, nakon izvršenog natječaja i selekcije, predstaviti festivalskoj publici.

Festivalski Main Night se i ove godine održava u prostoru Jedinstva uz Savski nasip. Ovogodišnji Illectricity tako u Zagreb dovodi d’n’b/dubstep producenta i DJa, Icicle-a, tročlani bend Elektro Guzzi koji techno stvaraju uživo u klasičnom postavu bas-bubanj-gitara i Salvu iz Los Angelesa koji će Zagrebu predstaviti najnoviji glazbeni krik pod imenom trap.

Kao važno audio-vizualno iznenađenje izdvajamo nastup hrvatskog multimedijalno-vizualnog dvojca koji će premijerno predstaviti treću verziju modularnih video skulptura pod imenom MOE III.

PROGRAM

PETAK – 23/11 – FESTIVAL SOUND CLASH – AKC MEDIKA / 23h

Kroz pet jednosatnih i tematski različitih rundi, festivalske DJ ekipe imat će petnaest minuta po rundi kako bi predstavile svoj zvuk i osvojili naklonost publike. Senzori pokreta mjerit će količinu kretnji i reakcije publike, a pobjednik natječaja biti će ekipa koja svojim glazbenim predstavljanjem publiku najviše digne na noge.

Nastupaju:
Share (Beograd) vs Elevate (Graz) vs Terraneo (Šibenik) vs Illectricity (Zagreb)
VJ-ing & senzori pokreta: – polygon & noddy2000
Ulaznice: 30kn do ponoći, 40 nakon

SUBOTA – 24/11 – NUCOMERS NIGHT – MOČVARA / 23h

Nucomers Night je rezerviran za mlade, neafirmirane DJ-e ili producente koji će se, nakon izvršenog natječaja i selekcije, predstaviti festivalskoj publici. Večer je dio i Party United projekta te ulaznica vrijedi za više klubova uključenih u projekt (www.partyunited-zagreb.com)
Ulaznice: 40kn

UTORAK – 27/11 – VIDEOSKOP GUERILLA – TAJNA LOKACIJA / 20h

Kroz Videoskop će više VJ-a raditi na javnoj površini u Zagrebu čija će lokacija i ostali detalji biti objavljeni će na festivalskoj Facebook stranici na dan akcije.

SUBOTA – 01/12 – MAIN NIGHT – POGON JEDINSTVO / 22:30h

Icicle (Shogun Audio, NL)
Elektro Guzzi – live (Macro, AT)
Salva (Frite Nite, USA)
Examine – live (Manual Music, HR)
TOMISLAV – live (HR)
Illectricity Nucomers Night winner
CFSN DJs
Video instalation: MOE 3

Ulaznice: 50kuna u pretprodaji, 65 na dan / pretprodaja: Entrio.hr (online) i Rockmark – glazbena knjižara (Berislavićeva 13) i preko fan cluba Muzika.hr.

EDUKATIVNI I PREZENTACIJSKI PROGRAM

BEAT MANIFEST SPECIAL – debata
Confusion ekipa poziva sve zainteresirane da se uključe u debatu sa sljedećim temama: što je to ZAMP, kakav je njegov doprinos i pristup prema mladim DJ-ima, producentima elektronske glazbe i neafirmiranim bendovima. Uočavate li nepravilnosti i smatrate li da bi se mogao osmisliti novi model, kako bi ZAMP bio u službi svima nama? Pripremite pitanja i kvalitetna rješenja.

RADIONICA ILLEKTRONSKE GLAZBE
I ove godine Confusion surađuje s Freefloating ekipom i poziva vas na kreativnu igraonicu za odrasle, na kojoj ćete predstaviti svoje audio materijale i razmijeniti iskustva vezana uz produkciju glazbe. Prijave i materijale šaljite na adresu: illektronskaglazba@illectricity.com

prezentacija BURN STUDIOS AUDIOTOOL
Burn Studios Audiotool, stvoren je pod kreativnom palicom Ritchie Hawtina, muzički je studio temeljen na cloud tehnologiji, pojednostavljen kako bi se u njemu snašli i ljudi koji se po prvi put susreću s glazbenom produkcijom, što znači da produkcija elektronske glazbe postaje dostupna svim korisnicima interneta.

predavanje ABLETON LIVE
DJ i producent Examine će s prisutnima podijeliti male i velike tajne produkcije u programu Ableton Live. Za ovo predavanje predznanje nije potrebno, besplatno je i svi su dobrodošli!

FESTIVALI – predstavljanje
Ususret četvrtom Sound Clashu, na kojem će se sučeliti četiri festivalske DJ ekipe, razni festivali će se predstaviti i prezentirati svoj rad: raspored predavanja, radionica i prezentacija na www.facebook.com/illectricity

VIŠE INFORMACIJA USKORO
ILLECTRICITY FACEBOOK


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*