will xanax make you angry buy xanax online what is a better drug than xanax

diazepam Clearwater buy valium how long does valium and xanax stay in your system

difference between tramadol and morphine tramadol overnight shipping tramadol pharmacy forum

physical withdrawal from ambien buy ambien ambien side effects flushing

tramadol prospect comprimate tramadol 50mg tramadol im side effects

tramadol schweiz btm buy tramadol what happens if i take too many tramadol

my mom on ambien buy ambien anything better than ambien

can i take ativan with norco buy ativan how long before ativan kicks in

ambient occlusion skyrim nvidia ambien 10mg ambien overdose nausea

provigil romania buy modafinil online provigil addictive

Infected Rain u Orto baru

U jednom od kultnih metal mjesta u Ljubljani, Orto baru, nastupio je moldavski metal band Infected Rain. Tamo je bila i naša Matea Lacmanović.

Iako se mjesta na kojima se okupljaju metalci, odnosno marginalizirane supkulture, često vežu uz niže standarde higijene, ponekad i fizičke obračune, naš prvi put u Orto baru pokazao se kao mjesto koje skrbi o svojim gostima. Stvar je u detaljima: na ulasku se nalazi garderoba (1 € po predmetu), zaštitar, unutar bara pušači imaju poseban prostor sa stolovima i stolicama koji gleda izravno na pozornicu te je opremljen zvučnicima kako pušači ne bi propustili jedan riff svog najdražeg benda na pozornici. Sam prostor vrlo je funkcionalno uređen kako za publiku, tako i za izvođače. Primjerice, tlo je napravljeno tako da je stražnji dio prostora uzdignut u odnosu na prve redove pored pozornice kako bi cjelokupna publika imala vizualni kontakt s izvođačem, dok je teamu bendova posao olakšan utoliko što se ispod pozornice, odnosno u bočnim vratima oko pozornice nalaze „tajna skladišta“ gdje mogu ostaviti svoju opremu. Cijene pića svakako su skuplje od mariborske Pekarne, no, ruku na srce – koliko para, toliko muzike. U obzir valja uzeti i cijene u Ljubljani kao glavnome gradu, kao i u Sloveniji.

Ono što je također imalo pozitivan dojam u baru jest i ozvučenje, odnosno svjetla na pozornici. Iako se u sličnim alternativnim klubovima često „isfušari“ na opremi, no s obzirom na veličinu prostora, bendovi su se relativno dobro čuli.
Poslušali smo moldavski bend Infected Rain koji u sklopu turneje sviraju u ovom dijelu Europe. Uz karizmatičnu vokalisticu Elenu, ostatak benda je konstantno komunicirao s publikom, koja je ipak bila nešto pasivnija od prosječne metal publike. U usporedbi s nastupom u mariborskom klubu MC Pekarna u svibnju iste godine, Ljubljančanima je bilo potrebno malo više da se razbude i time vrate dobru energiju bendu.
Provjerili smo i najave za narednih mjesec dana i ostali iznenađeni nama nepoznatim izvođačima koji su dio inicijative da se slovenski, ali i inozemni neafirmirani bendovi pokažu, dokažu i predstave novoj publici.
Naš je izlazak bio uspješan, a Orto bar, kao i Infected Rain, svakako će se ponovno naći na našoj karti.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*