IRON MAIDEN: SOMEWHERE BACK IN TIME

10.08.2008 STADION POLJUD Split
U Splitu će u okviru svjetske turneje SOMEWHERE BACK IN TIME svirati heavy metal stjegonoše Iron Maiden. Kao što i samo ime turneje govori, Maideni će svirati set listu s Somewhere in Time albuma, po fanovima ali i kritici najkompletnijeg albuma ovog dugosvirajuće britanske metal formacije.

Turneja ‘SOMEWHERE BACK IN TIME – WORLD TOUR 08’, podsjetiti će na povijest benda fokusiranjem na 80-te u izboru pjesama i izgledu scene, koja će biti replika legendarne Egyptian Production iz 1984-85 ‘Powerslave turneje’. Najavljen je najspektakularniji nastup koji je bend ikada pružio i obuhvatiti će ključne elemente Somewhere in Time turneje iz 1986-87. Turneja se poklapa s izlaskom koncertnog ‘LIVE AFTER DEATH’ DVD-a.

Steve Harris je uzbuđen jer će po prvi puta nastupati u Splitu a čuo je da iz Dalmacije dolazi upravo ona najvjernija jezgra Maiden fanova: – Svirali smo do sad 2 puta u Hrvatskoj, oba u Zagrebu a čuli smo da u Splitu ima masa naših fanova. Prirediti ćemo ima nezapamćeni heavy spektakl!!!

Još jedna zanimljivost je da njihovim preuređenim Boingom 757 tijekom ovog dijela turneje upravlja upravo sam kapetan Astraeus Airlinesa Bruce Dickinson: – Kad gledam na popis gradova gdje bi voljeli svirati uvijek imamo problem spojiti točkice. Činjenica da imamo svoj avion omogućuje nam da lakše dođemo do dalekih destinacija.

Ulaznice za ovaj spektakl podjeljene su u nekoliko kategorija, no cijena je ista za sve. Podjela postoji radi sigurnosti posjetitelja I naravno, privilegije prvih kupaca.
Postoje slijedeće ulaznice:
• ‘Headbangers pit’ – ulaznice čiji će vlasnici biti u prvom ograđenom sektoru ispred pozornice čiji je broj ograničen na 4 000 – 250 kn
• Travnjak- ulaznice čiji će vlasnici biti na travnjaku iza prvog reda ograda – 250 kn
• Tribina istok – 250 kn
• Tribina sjever – 250 kn