Izvedba plesne predstave “id” u Gradskom kazalištu Trešnja

“Id je instinkt, impuls koji pokreće, povezuje, generira pokret. Unutarnji sukob između ida i superega, nagona i pravila, instinkta i morala, reflektira se na sam pokret unutar odnosa izvođača.”

Plesna predstava “id” bavi se Freudovskim strukturama ličnosti, idom i superegom, u koreografiji Anđele Bugarije i Svena Bahata, dramaturgiji i režiji Tene Gašparac te s autorskom glazbom Buge Bosanac.

Povodom Noći kazališta, 16.11.2019. godine, nakon uspješne premijere u lipnju ove godine, posjetitelji će moći pogledati ponovnu izvedbu o moralu i nagonu, i to u 20h u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu. Karta. Karte, u iznosu od 20 kn, bit će dostupne dva sata prije početka predstave na blagajni kazališta Trešnja.

U ovom plesnom duetu, dodir i fizički kontakt glavni su motivi i sredstva komunikacije koji definiraju razvoj i prirodu nastalih odnosa između dvoje ljudi. Namjera definira impuls, impuls pokreće tijelo, tijelo mijenja formu u odnosu na drugo. Kroz dodir i fizički kontakt prenosi se namjera, a impuls se seli i prodire. Pozicije tijela se mijenjaju i razvija se odnos.
Publici se otvara prostor imaginacije i interpretacije odnosa kroz slike jednakosti, povjerenja, nježnosti, harmonije i podrške. Kroz postavljene slike proizlaze oblici dinamike odnosa plesača, sukoba i sklada, senzualnosti i nježnosti. Glazba vodi i podržava pokret, stvara i naglašava osjećaj i događajnost, izražava dualnosti kroz opreku organskoga zvuka i elektronike. Ljudski glas, sjetni zvukovi flaute i repetitivnost motiva izraženih na klaviru, prožimaju se sa impersonalnim elektroničkim zvukovima, izražavajući paletu emocija i odnosa koji supostoje u dvama tijelima.”, pišu iz Udruge Budna.

Koreografija i izvedba: Sven Bahat i Anđela Bugarija
Režija i dramaturgija: Tena Gašparac
Glazba: Buga Bosanac
Glazbena izvedba: Buga Bosanac i Stephen George Yeseta
Dizajn svjetla: Roman Bahat
Fotografija i video: Matija Lukman
Grafički dizajn i obrada fotografija: Josipa Bahat

Više informacija dostupno je na FB eventu: https://www.facebook.com/events/486192115327481/.

***

Izvor fotografija: Udruga Budna.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*