Kako su KOH i Father svirali u Hrvatskom

18.05.2008 Hrvatski dom, Karlovac

Moglo se predpostaviti da karlovačko-riječka prog-nu-thrash metal kombinacija neće rasprodati Hrvatski, no u publici nije bilo niti onih koji su defaultu trebali ovdje biti. Tako su se gradom noslie mnoge Nightwish i Korn majica no izgleda kako je propusnica cijene 15 kuna (2 eura, ili evra, kako vam volja) bila prevelika.Pred neki dan na ovim se stranicama slavilo sve što je karlovačko te masovno pozivalo na support lokalnih rocknroll snaga bez obzira o kakvoj se podvrsti žanra radilo no osim rijetkih, pozdrav ekipi Powertripa i MAW, bulumenta pravovjernih rockera nije se pojavila.

Stara priča o tome kako što si popularniji, poznatiji i cjenjeniji van Karlovca to te ekipa više hejta doma se ponavlja i s KOH-om. Sva sreća da to ekipu pretjerano ne uznemirava jer su i uzore i fanove našli van lokalnih okvira. Sve primjedbe kao se tu radi o “copy’n’paste” bandu Toola i Nine Inch Nailsa su već poznate a time i dosadne i njima se ne treba baviti jer KOH očito ne ciljaju na svjetsku publiku.

Posljednji demo je nešto najbolje što se dogodilo unazad dosta godina, još od Galax54 i kasnijih Zeus Fabera, zvuči čvrsto, super precizno i na tragu moderne svjetske produkcije Boro/Studijozasirotinju čestitke na dobrom poslu. Kako to zvuči na CD-u tako se moglo čuti i jučer u Hrvatskom. Soks je ovaj puta izvukao maksimum iz razglasa pa je čak i pretih vokal bio na mjestu, baš kako treba.Ako ovako nastave dečki mogu još svašta napraviti, no bez iluzija da će poharati vrhove svjetskih top-lista.

Father, pak, dokazuju da se rad, bezbrojna koncertiranja širom “starog kontinenta” i profesionalni odnos spram rada donose plodove pa tako i zvuče i izgledaju na stejđu kao “pravi” bend. Glazba je opet već sto puta prežvakani nu-metal obrazac ekipe koja puno sluša Panteru, a time je i savršen sountrack za breedersko “branje krumpira”, naročiti ples u kojem se kičma izvija do poda i niže.

Pohvala organizatou na hrabrosti za organizaciju koncerta koji je gotovo sigurno značio financijski fijasko i rijetkoj publici koja je subotnju kišnu večer odlučila podijeliti s domaćim metal-rock snagama.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*