Hermetika 2012. – 3.dan

I posljednji dan festivala demo bendova, Hermetika, pružio je kakvu-takvu zabavu i presjek različitih glazbenih žanrova.

Za razliku od prethodne dvije večeri, posljednjeg dana pojavilo se i više sastava čiji repertoar se sastoji od obrada poznatih hitova.
Najznačajniji nastup subotnje večeri bio je bio je onaj njemačkih ska-reggae For A Dime koji bi bez problema mogli odraditi i svirku na nekom od stilski usmjerenih festivala poput Seasplasha ili Ska Villea. Ugodne melodije, dva vokala, kombiniranje francuskoga i engleskoga, ujednačena svirka i zaokužena soft reggae priča mogu biti samo inspiracija lokalnim bendovima u kojem pravcu se kretati. Uz njih tu je i drugi highlight večeri, također njemački ska sastav Django S.
Unatoč komentarima o slabijoj posjećenosti, zamjerkama na unos okrijepe u krug festivala, može se samo nadati kako će organizatori iz svega izvući pouke kako posjećenost festivala i kvalitata glazbe ne idu “ruku pod ruku”. Hermetika se i treba kretati u tom smjeru, dati priliku mladim bendovima da pokažu svoje umijeće bez podilaženja publici, bez jeftinih trikova, “skinutih sto puta prežvakanih hitova” i sličnih gažerskih finti.
Osim same svirke korist od ovakvih manifestacija je i u upoznavanju i druženju mladih ljudi, bez obzira bili oni članovi nekog od bendova ili tek vjerni supporteri. Tako se i tijekom tri dana zabava “razvukla” uzduž obe koranske obale.
Jedna od malobrojnih zamjerki samim organizatorima je nepostojanje popisa nastupa bendova tako da je bilo, ukoliko ste propustili najavu, teško pohvatati tko svira i koga dalje možete očekivati na stageu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*