Electro-pop koncert: Kimiko & Biological Lovers

9.5. Tunel Rijeka
U sklopu Biennale mozaika Rijeka održati će se koncert zagrebačko-portlandske kombinacije: indie electro-pop banda Kimiko & pop-folk dua Biological Lovers.

Nakon koncerta program se nastavlja uz DVJ set by Senzorz!

Kimiko je electro-pop duo kojeg ne treba previše najavljivati čija glazba je jednostavni minimalistički dream/electro pop.
Krajem 2011. izdali su debitantski album “From Our Room To Yours” na etiketi Geenger Records. Protkane mračnijim tonovima i suptilnom ironijom, jedanaest pjesama na ovom albumu dočaravaju tamu i beznađe našeg vremena i u potpunoj su u suprotnosti s vedrinom i optimizmom kojim Lora i Zoran zrače izvan svog studija.
U svom izričaju snažno se oslanjaju na samplere i samostalno kreiranje zvukova, rezultat čega su nesvakidašnje elektro-pop pjesme u kojima se organsko i anorgansko spaja u ponekad režeći, a ponekad sanjiv konglomerat zvukovlja.

Biological Lovers je pop folk duo iz Portlanda u Oregonu koji nastaje nakon što su Brian Smith (gitara, vokal, DG-10) i Hannah Sheets (klavijature, vokal) započeli romantičnu vezu i glazbenu suradnju. Njihove pjesme o ljubavi snimljene su i izdane u svibnju 2012. godine za mini etiketu Two Crows Records u obliku albuma nazvanog “Holding Hands” a početkom 2013. godine uslijedio je “Sharing Secrets” EP.

Prvi put nastupaju zajedno u Minnesoti nakon turneje zapadnom obalom SADa promovirajući jedan od Brianovih solo albuma. Brian i Hannah nastupali su s autorima i bendovima kao što su The Dandy Warhols, Calvin Johnson, Globelamp i Brainstorm, gostujući na festivalima u SADu kao i u klubovima te ispred europske publike.

SENZORZ DVJ SET

Tihi, šutljivi, sramežljivi i povučeni Senzori ulaskom u dvj pult pretvaraju se u… tihe, šutljive, sramežljive, povučene i odlične audio/video selektore! Serviraju muziku po svom izboru, dirigiraju projektorom i rasplesuju narod.

ulaznice: 30/40kn
pretprodajna mjesta: Dallas music shop-Rijeka, Tunel, Glazbeni centar Rijeka


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*