is wellbutrin like phentermine phentermine 37.5mg what is in phentermine tablets

buy diazepam Pasadena buy valium legal alternatives to valium

provigil sale online buy modafinil white pill provigil 100 mg

how long can you use valium valium diazepam how often can you give a dog valium

buy retin-a micro usa purchase retin-a retin-a timeline

get prescribed valium online diazepam 5mg valium y whisky

order alprazolam Paterson buy xanax online dog side effects of xanax

diclofenac icm tramadol where to buy tramadol tramadol with dihydrocodeine

tramadol tab 50mg for dogs buy tramadol no prescription does tramadol for dogs make them sleepy

will 100 mg of ambien kill you buy ambien ambien hard to get

Kiša metaka 2013.

Skeptični prema domaćem hip-hopu sigurno se nisu uzbudili najavom hit albuma splitske postrojbe Kiša metaka.

Na razgovorima o hrvatskim reperima postavlja se pitanje jesu li bolji zagrebački ili splitski reperi, a kad se priča o splićanima krug se sužava na to jesu li bolji TBF ili Dječaci. Dječaci su se, doduše, u posljednje vrijeme isfurali sa svojim Lovrincem pa sve što je “hitoidno” automatski vuče i dodatnu skepsu.
Kiša metaka je vezana za Dječake ali s ovakvim tekstovima nikad neće biti prihvatljivi “porinovskoj publici” što ne znači da je loše. Naprotiv.
Album prvijenac otvara Konan kojeg prati i spot za koji su dijelovi uzeti iz poznate vojne parade na Jarunu gdje su “glavne zvijezde” bili Franjo Tuđman, Janko Bobetko i Gojko Šušak. Mračnjak od teksta do melodije zaslužuje “više-puta-zaredom” da se izvrti na youtubeu nakon kojeg možete krenuti brzinsko prelistavanje drugih songova.

Drei Millionen je možda najbolji rep snimljen na njemačkom jeziku – Kiša Metaka oslikavaju gastarbajtersku svakodnevicu koja će biti razumljiva i onima koji ne govore njemački.

Sljedeća stvar, Swaguša, u kojoj gostuje i General Two, slučajno (ili namjerno) se zove kao i lokalni poduzetnik, gradski vijećnik kerumove Hrvatske građanske stranke i bivši predsjednik Hajduka. Svaka (druga) sličnost je slučajna.
Hayabusa razara u electro stilu nabrajajući vozni park splitskog kriminalnog miljea i svih wanna-be gangstera koji se motaju od Rive do Bačvica, da bi Pazar ugostio Tutu Kamona koji uz srbijanske trube oslikava tržni dan na splitskoj pijaci. Uz Pazar se bogme može i koja žarulja zaviti, a srednjoškolcima koji vikende provode po narodnjačkim klubovima “zaigrati će plesne šimike”.
Idućih par songova razinu su slabiji što je uobičajeno kod većine hiphopera koji moraju popuniti LP format. Kiša metaka se zato vraća s Komunom, temom za koju bi bilo čudno da se ne obradi u albumu koji oslikava svijet ulice, droge i sitnog kriminala.
Album zatvara Daj pare, još jedan masivni song s debelim rifom i odličnim rimama.
Već nakon prvog slušanja prisjetiti ćete se antologijskig albuma Spremi za rat Nereda&Stoke iz 1999. godine. Kiša definitivno popunjava (pre)dugu pauzu domaćih opasnih hiphop ploča koje će se jako teško zavrtiti na CNC-u ili glazbenim TV emisijama što i nije loše. 9/10

DOWNLOAD


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*