Regionalna konferencija Marketing neprofitnih organizacija

01.10.2011. Tehnološki park Varaždin d.o.o. (Zagrebačka 89) Varaždin
U Varaždinu se održava konferencija za nevladine organizacije namijenjena onima koji žele unaprijediti vidljivost svojih organizacija.

U vremenu globalizacije, razvoja tehnologije, društvenih mreža i napretka komunikacije, marketing bi svakako trebao predstavljati snagu svake organizacije.
Činjenica je da organizacije često ne prepoznaju važnost marketinga u svojem “otvaranju” i utjecaju na javnost. Mnoge neprofitne organizacije nemaju dovoljno kapaciteta (financijskih, ljudskih, tehnoloških…) kojima bi udovoljili potrebe zahtjevnog marketinga. Bez obzira na smanjene kapacitete organizacija, postoje “jednostavni i jeftini” načini, metode i alati prezentiranja rada, usluga i proizvoda udruga civilnoga društva.

Budući da mnogim neprofitnim organizacijama nedostaje vidljivost njihova rada i djelovanja u zajednici, na konferenciji će biti riječi o osmisšljavanju marketinške strategije i planova.

Konferencija obuhvaća tri radionice:

Od analize stanja do marketinških ciljeva, strategije i plana, voditelj koje Zlatko Božić će s polaznicima razrađivati konkretne korake i primjer marketinškog plana (analiza stanja, postavljanje ciljeva, formuliranje strategije, aktivnosti za ostvarivanje strategije (oglasi,
izravni marketing, odnosi s javnošću…).
Cilj radionice je upućivanje na osnovne pojmove, upoznavanje s načinom i koracima izrade te sama izrada konkretnog plana koji će biti razumljiv, pristupačan i usmjeren na postizanje ciljeva.

Druga radsionica, Pregovaranje i zagovaranje koju vodi Saša Lončarić, upoznati će polaznike s temeljnim tehnikama pregovaranja i zagovaranja, razumijevanjem pregovaračke prakse iz perspektive upravljanja te projektiranjem uspješnog planiranja i provedbe pregovora i zagovaranja. U okviru edukacije bit će predstavljene i specifičnosti pregovora aktera poput poslovnih subjekata i nevladinih udruga sa institucijama, ali i unutar njih.

Marketing na internetskim društvenim mrežama voditelja Saše Fištera odgovoriti će na pitanja što se desilo na marketinškoj i medijskoj sceni pojavom Interneta, a kasnije društvenih mreža? Kako prezentirati organizaciju koja radi za opće dobro i kako komunicirati s korisnicima? Kako kombinirati klasične načine oglašavanja i Internet i što organizacije koje djeluju za opće dobro uopće mogu “prodati” na Internetu? Na radionici će biti prikazan princip rada društvenih mreža Twitter, Facebook i YouTube.

Program rada

9:00 – 9:30 Registracija sudionika i sudionica

9:30 – 9:45 Pozdravni govor (Teo Petričević, voditelj Programa JAKO)

9:45 – 11:10 Kratka izlaganja i diskusija
Zašto ova konferencija? – Stjepan Mikec (ACT, Čakovec)

Primjeri dobre prakse

Portal Kulturpunkt – Janja Sesar (Kurziv/Zagreb)
Facebook kampanja – Dalibor Kuhta (Udruga Pogled/Nedelišće)
Medijski projekti udruge Domaći i pozicioniranje na sceni – Denis Mikšić (Domaći/Karlovac)
Serijal dokumentaraca “Demokracija – razvoj civilnog društva” – Dora Radosavljević (Udruga Franjo Košćec, Varaždin) (tbc)

Diskusija

11:10 – 11:30 Pauza za kavu
11:30 – 13:00 Rad u radionicama

Od analize stanja do marketinških ciljeva, strategije i plana voditelj: Zlatko Božić, ACT)
Pregovaranje i zagovaranje (voditelj: Saša Lončarić, KVARK)
Marketing na webu i društvenim mrežama (voditelj: Saša Fišter, CEO Zimo / Communication)

13:00 – 14:00 Pauza za ručak
14:00 – 15:30 Rad u radionicama (nastavak)
15:30 – 15:50 Pauza za kavu
15:50 – 16:30 Prezentacija zaključaka s radionica

Konferenciju organiziraju udruge Autonomni centar – ACT (Čakovec) i K.V.A.R.K. (Križevci) u suradnji s Razvojnom
agencijom Sjever – DAN (Varaždin).

Na konferenciju se možete prijaviti putem prijavnog obrasca.
Ispunjeni obrazac pošaljite najkasnije do 28.9.2011. u 17:00 sati na e-mail adresu: infotocka@programjako.info,
fax: 040/390-048 ili Autonomni centar – ACT, Dr. Ivana Novaka 38, 40000 Čakovec.
U slučaju pitanja ili potrebe dodatnih pojašnjenja, obratite se na navedeni mail ili nazovite tel. 040/390-047, tj. mob. 098/395-714.
Napomena: Organizator ne pokriva putne troškove sudionika. Sudionicima su osigurani ručak, osvježenje i radni materijali.

http://www.wikimetal.info/wiki/Goatmoon


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*