Riječko izdanje Kuhinje za 5

 mp201230.11. 21:00 Molekula, Rijeka
Ovogodišnje izdanje projekta Nepokoreni grad na putu završava u riječkoj Molekuli plesnim performansom Kuhinja za 5.

Ovo je ujedno i treći ovogodišnji “jadranski” nastup performing grupe KAMP. Podsjećamo, karlovačke performerice gostovale su tijekom godine u Puli i Zadru.

Plesni performans Kuhinja za 5 premijerno je izveden na prošlogodišnjem festivalu nezavisne kulture Nepokoreni grad u Karlovcu.
Performans se izvodi u okviru projekta Nepokoreni grad na putu 2013. kojeg Domaći – udruga za kreativni razvoj provode uz pomoć više partnerskih organizacija.  Riječko gostovanje realizirano je u suradnji sa SU Molekula, odnosno udrugama Škatula i Drugo more.

Kuhinja za 5 je plesni igrokaz s ukrasima glumačke izražajnosti: plesno performerska grupa Kamp slavi rođendan. Performerice zaokupljene ispitnim problemima, zaboravljaju na datum i nesvakidašnju obljetnicu te u plesnoj strci, zbrci i umoru, kreću na zacrtani pothvat…

Performing grupa Kamp predstavlja se na Nepokorenom gradu od svog debitantskog nastupa na prvom festivalskom izdanju 2006. godine pa sve do sada. Kroz godine sazrijevanja festivala i Kamp se nadograđuje drugačijim idejama i pristupima, kako na uličnom prostoru na kojem nastupa, tako i u pokretima i koreografskim zamislima. Članice Kamp-a bave se suvremenim plesnim izrazom, kroz grupu imaju nezavisnost i slobodu izričaja. Iza sebe do sada imaju više performansa i nekoliko zapaženih uličnih intervencija (Soldački intermezzo, Bez lica, Žabe, Vreće, Keč d skeč, Odnos ili Relacije, Tvornica, U prolazu).

Projekt se provodi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklade ‘Kultura nova’.

Projekt Nepokoreni grad na putu 2013. se provodi kroz platformu Clubture.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*