Treći Festival slobodne glazbe

 act fest čakovec01.-17. 10. Zagreb, AKC Medika; Čakovec
Act Fest i ove godine okuplja novomedijske umjetnike i aktiviste koji promoviraju slobodne licence, istovremeno kritizirajući konzumerizam, kapitalizam i negativnosti modernog društva.

Act Fest, festival slobodne glazbe, u svom trećem izdanju program će rasporediti na tri vikenda, prva dva u Čakovcu i treći u Zagrebu.

Prvi vikend festivala, 1. i 2. listopada, nastupiti će gosti iz Beograda, Luka Ivanović i Blanka Boškov, te njihov interaktivni kolaborativni projekt Blind Tape Quartets u kojem sudjeluju svi zainteresirani građani. Navečer će u Čakovcu nastupiti pokretači jedne od prvih hrvatskih Creative Commons izdavačkih kuća EGOBOO.bits, house dvojac Zvuk Broda.

Kanadski dokumentarni film RIP: A Remix Manifesto redatelja Bretta Gaylora na rasporedu je drugi vikend 8. listopada. Dan kasnije dolaze slovenski umjetnici Wanda & Nova DeViator s koncertom/performansom Frozen images. Kao predgrupa nastupit će domaći umjetnici okupljeni u projektu Trip.

U zadnjem vikendu festivala od 15. do 17. listopada u AKC Medika u suradnji s Hacklab01 održati će se trodnevna radionica Linux & Audio belgijskog umjetnika i predavača Lievena Moorsa . Radionica će koristiti glazbenicima koji žele koristiti slobodni softver otvorenog koda. Kroz predavanja i praktičan rad obradit će se desetak aplikacija potrebnih za obradu zvuka i proizvodnju glazbe.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*